Колкото по-близо е Новата година, толкова повече ни се иска да погледнем към бъдещето. Препоръчваме ви гадаенето за една година напред да го направите или точно преди 1 януари, или в началото на годината. Най-добре е да изберете прости гадания, които не изискват специални условия (например тишина в града) и много време.

Котешко гадаене

За него ви е нужна котка. Изрежете от хартия няколко кръга и напишете на тях своите желания. Поставете на всеки кръг храна, привлекателна за котки. Порциите трябва да бъдат малки, а храната на всеки кръг е желателно да е различна. Подредете кръговете на равни разстояния един от друг на пода (на земята) и повикайте котката.

Ако котката веднага си избере храна и я изяде напълно, това означава, че това желание ще се изпълни на първо място и ще ви донесе много радост. Вижте какво котката ще избере още. Ако тя се ограничи само с изядената вече храна, това означава, че другите желания няма да се сбъднат или ще се променят.

Ако животното, обхождайки всяко „ястие", се затруднява с избора, това означава, че вашите желания са противоречиви и едва ли ще се изпълнят, докато не се определите окончателно. Ако котката не дояде порцията си – желанието ви ще се изпълни частично.

Ако котката се отправи към един кръг, но промени решението си и започне да яде от друг, това означава, че първото желание не е навременно и то ще се изпълни (или вие ще се откажете от него) след второто. Ако котката въобще не докосне храната, това означава, че вашето желание е неизпълнимо или краткотрайно, или сега вашият "оракул" е сит... Така че погадайте по-късно...

Телефонно гадаене

Обадете се на първия ви попаднал номер и попитайте какво ви очаква. Ще ви провърви през новата година, ако чуете добри пожелания. Но ако получите груб отговор, считайте, че вече не ви е провървяло...

Гадаене на чай

Запарете чай в бяла чаша, изчакайте и бавно го изпийте. Обърнете чашата върху чинийка, така че да се стекат остатъците от чая. След това оставете чашата на масата и погледнете следите от прилепналите към вътрешността на чашата чаени листа. Те могат да наподобяват предмети, хора, животни, геометрични фигури. За да си ​​изясните значението на тези изображения, можете да използвате речник на символите или съновник. Най-близките до дръжката на чашата листенца – тава са събитията, които ще се появят скоро или във вашия дом, отдалечените от дръжката ще ви покажат какво ще се случи в по-далечно време или далеч от дома. Чаените листа на дъното показват по-тъжни събития, а тези в близост до ръба на чашата - радостни.

Плодово гадаене

Вземете някакъв плод, който има семки, костилки, но не прекалено много (ябълка, райска ябълка, круша, портокал). Изяжте парчето плод, а останалите от него костилки или семки пребройте. Нечетен брой от тях ви обещават щастие през Новата година. По същия начин можете да си гадаете и за конкретно, специфично желание: нечетен брой на семки – със сигурност ще се сбъдне, четен – още не му е времето.

Телевизионно гадаене

Измислете си желание или се фокусирайте върху наболял проблем и веднага включете телевизора. Каквото първо видите и чуете, следва да се тълкува като отговор на вашия въпрос.

TrafficNews.bg