Разглеждайки някое хубаво жилище, често се вдъхновяваме от дадена стая, която виждаме там и започваме да се чудим как може да я пренесем и у нас. Но се оказва, че апартаментът е поне 100 кв. м., а поглеждайки към нашите 40-50 кв., разбираме, че това е невъзможно. Всяко правило си има обаче изключения и дори и малката стая може да изглежда голяма.

1. Минимализъм

 

Малка спалня, в която от мебелите има само двойно легло и две кръгли маси, пише Idei.bg. Благодарение на минималния набор от мебели, стаята изглежда много по-просторна. А използването на бяло за декорация на стената и лъскавият таван визуално разширяват границите.

2. Класически покои

Уютна спалня в неутрални цветове с голямо двойно легло, скрин, модерен стол, плътни завеси в сиво и тесни рафтове до тавана. Умелото съчетание на тонове правят стаята визуално по-висока.

3. Бежови тонове

Комбинацията от спалня и балкон е чудесен начин да разширите границите на малка стая. Бежовото създава уютна и топла атмосфера, а широката мека табла с ментово страници в комбинация със зелени завеси внася свежест и динамика на интериора.

4. Функционално табло

Светла спалня с голям П-образен модул, разположен над леглото. Наличието на такъв шкаф в спалнята не само позволява повече място за съхранение, но създава илюзията, че има ниша, променяйки границите на стандартното пространство.

5. Модерен дизайн

Зашеметяващо пространство, декорирано в топли тонове на кафе, с оригинални ламперия, странична масичка и няколко картини, които добавят на пространство по – графичен почерк, присъщ за модерния стил.

6. Зелен оттенък

Тих и хармоничен интериор на спалнята с текстурирани зелени тапети по стените, голямо бяло легло с широка табла, малък скрин - тоалетка, красива телевизионна зона и изобилие от малки отворени рафтове.

7. Спалня в индустриален стил

 

Завладяващ интериор на спалня с високи стени в сиво, тухлена стена акцент, оригинален ламинат и голямо легло, разположено в ниша.

8. Традиционен дизайн

Малка спалня, декорирана в традиционен стил. Светлите декорации са балансирани с цветни саксии, контрастни плакати, необичайни лампи и тапети, украсяващи една от стените.

9. Слънчева светлина

Прекрасна детска слънчева стая в сиво и жълто, с игрива атмосфера и оригинална декорация.

10. Неутрално

Красива малка спалня, декорирана в неутрални нюанси на светло сиво и легло в цвят слонова кост легло, тоалетка с огледало. Впечатление прави оригиналното платно на една от стените