След като прекарахме почти половината зима без снежна покривка, в момента България е потънала в сняг.

След снега обаче идват ледът и кишата. А най-неприятното нещо е подхлъзване, което ще ви остави със сериозни натъртвания. Да не говорим, че ледът всяка година пълни травматологиите.

Един мъж от американския щат Верджиния разсмя Facebook, след като попадна на черен лед на алеята пред къщата си.

Опитвайки се да балансира, той се наслади на неприятна разходка, а наблюдаващите комичните му усилия да се задържи на краката си - на бурен смях.

Клипът е споделен от съпругата на Тим Бесекер - Кели, в социалните мрежи. Записът е от домашната им камера за наблюдение.

Видеоклипът е гледан над 44.5 милиона пъти във Facebook и над 17 000 пъти в Twitter. И ако се чудите дали Бесекер е добре - не се притеснявайте, нищо му няма.

Сега, след като сте се разсмяли добре, уверете се, че вие самите няма да паднете, докато се придвижвате по заледените алеи на града ви.

Според специалистите, когато вървите върху лед, трябва да го правите като пингвин. Наведете се леко напред и обърнете стъпалата си навън (като балерина), за да увеличите центъра на тежестта си.

И не забравяйте да държите ръцете си настрани за баланс. Правете малки стъпки или дори влачете краката си за максимална устойчивост, съветва T+L.

Друг добър начин за предотвратяване на падания? Инвестирайте в хубави ботуши с добри грайфери, съветва Profit.bg