Какво е уютът за вас? Едни ще кажат усещането за топлина. За други – подредената стая. За трети – луксозното обзавеждане. Няма точна дефиниция за уют. Защото той е усещане. За дом, за свежест, за настроение, спокойствие…Всеки иска домът му да бъде комфортен, по – цветен, по – различен.

Което означава, че е време за промяна. А тя не е нужно да е голяма. Дори  най – незначителният на пръв поглед детайл може да се окаже определящият и трансформиращ елемент у дома. Ето няколко стилни решения, с които лесно и без да отделяте голям бюджет, ще освежите интериора, пише Idei.bg. 

Закачете изкуство

Ако не сте сигурни от къде да започнете процеса на декориране у дома, заложете на произведения на изкуството. Ако стената е в неутрален цвят, може да си позволите такова с повече цветове. В случай, че имате цветна стена или такава с шарки, обмислете внимателно картината. Съобразете и размерите й, за да е пропорционална на пространството.

Внесете живот

Едно растение, без значение дали е голямо или малко мигновено ще промени стаята. Ако  се радвате на обширен хол, може да си позволите по – голямо. Ако стаята е малка и нямате място на пода, помислете дали да не сложите саксия високо на етажерка или да спуснете висяща саксия от тавана, например.

Смесвайте текстури

Играта с текстури и форми в една стая незабавно добавя интерес. В този случай кръглите възглавници са осъзнат избор, за да балансират вида на стаята, а кожите напомнят за зима и добавят уютна атмосфера към пространството. Флоралите също създават визуален интерес и сплотеност. Винаги гледайте да експериментирате с форми на аксесоари и мебели, тъй като това добавя друго измерение към пространството.

Шарки и райета

Хората обичат шарките и цветовете, но се притесняват да ги използват у дома. Не се страхувайте да смесвате, да комбинирате нюанси, форми и шарки. Използвайте един водещ елемент и завъртете всичко около него.

Слоеве

Тази спалня е пример, че дори и леглото може да се превърне в произведение на изкуството. Различни слоеве, текстури, цветове, възглавници са комбинирани така, че да не създават усещане за претрупаност, а по – скоро се превръщат в интересен и запомнящ се детайл.