"Роди се звезда" е сред лентите, номинирани за наградите "Оскар" тази година. Това е третият римейк на романтичната драма, която е създадена през далечната 1937 г. В главната роля е певицата Лейди Гага като Али - амбициозна певица, мъчеща се да пробие на голямата сцена. Брадли Купър играе Джаксън, известен и обичан кънтри певец, чийто живот вечно е между сцената и най-близкия бар.

Филмът бележи огромен успех както сред критиката, така и сред феновете. Лентата, която режисьорски дебют за Брадли Купър, се нарежда на второ място по приходи сред номинираните за "Оскар" за "Най-добър филм" с печалба от 204,8 милиона долара в боксофиса. Купър е съавтор на сценария заедно с Ерик Рот и Уил Фетърс, както и участва в композицията на самите песни, пише dir.bg.

Редица интересни теми, свързани с лентата, развълнуваха феновете. Ето и истината за тях.

1.Това ли е истинският глас на Брадли?

Освен че режисьорът на филма Брадли Купър влиза в главната роля на Джаксън, пише част от сценария и музиката, той се научава да свири на китара и пиано специално за този проект. Вдъхновението за ежедневнието на рок звезда Брадли взема от фронтменa на групата Pearl Jam - Еди Ведър. Освен това Купър сваля гласът си цяла октава надолу с помощта на вокален треньор.

2. Защо Гага е "Единствената"?

Брадли Купър решава, че иска точно Гага за ролята на Али, след като чува как пее "La Vie En Rose" (същата песен, която прозвучава първа във филма) на благотворителен концерт в полза на болните от рак в Лос Анджелис. След това се свързва с агента ѝ, посещава я в нейния дом в Малибу, двамата заедно пеят дует - и той ѝ предлага ролята.

3. Провалените планове за "Роди се звезда" през годините

През 2002 г. Уил Смит се опитва да убеди Дженифър Лопес да участва в продукцията, с нестандартната идея за разменени роли. Смит иска да докаже певческите си умения, като влезе в ролята, в която е Гага сега, а Лопес да вземе главната. През 2012 г. Клинт Истууд има намерения да режисира филма, като в главните роли да влязат Леонардо ди Каприо и Бионсе. Бременността на Бионсе обаче забавя снимачния процес с почти година и тя отпада от проекта. Поради различни усложнения в подготовката и двата филма не успяват да просъществуват.

Хитът "Shallow" от "Роди се звезда" печели в категория "Най-добра оригинална филмова песен" на наградите "Златен Глобус". Лентата има и 8 номинации за наградите "Оскар", които ще се състоят на 24 февруари.