В сферата на спа услугите в САЩ има нова мода – спа центрове за бебета. А както знаем - това, което е на мода отвъд океана, идва скоро и при нас, съобщава profit.bg Една подобна компания е Float Baby от Хюстън, Тексас. Тя работи от миналия февруари и вече е световно известна. До сега през техния спа център са минали 330 клиента, казва основателката Кристи Исон.

Тя твърди, че техните услуги подобряват физическото и умствено развитие на детето с до 50%. Какво правят тук? Бебета на възраст между две седмици и осем месеца се потапят във вода с надуваеми възглавнички за 20 минути. Те носят водоустойчиви памперси. Задържат се над водата с надуваеми възглавнички около врата с форма на геврек. Това се нарича хидротерапия. Бебетата могат да се движат и според спа центъра, тези упражнения заздравяват малките им мускули. Водата е топла, а персоналът се грижи да е чиста.

След това бебетата се вадят от басейна и им се прави масаж от родителите, под инструкциите на Исон. Всичко това трае около час и струва 65 долара. Според Кристи Исон родителите споделят, че след терапията бебетата спят по-добре, хранят се повече и като цяло се чувстват по-добре. Идеята не е нова. Исон казва, че се е вдъхновила от бебешки спа център, който видяла в Кенсингтън, Лондон. Там имало подобна процедура, макар че масажът се правил от медицински сестри, а не от самите родители. Английската спа услуга струвала 60 паунда на час. В момента Исон смята за разшири услугата си. Тя ще предлага индивидуални басейни и смята да отвори 10 франчайза в САЩ.