Ако се събудите сутринта и видите в огледалото непознато и подпухнало лице, това означава, че водите нездравословен начин на живот. Всъщност причините могат да бъдат безброй, но ефектът, в общи линии, е почти един и същ - ужасяващ.

Един от виновноците да се будите подути и подпухнали сутрин, е храната, която консумирате. Има определени храни, които са отговорни за кошмарния ви външен вид сутрин.

Ето някои от храните, които трябва да ограничите, ако искате да се радвате на красивито си и сияйно лице от ранни зори:

Захар и сладкиши

Сладките неща, които обичаме да похапваме, са вредни не само за фигурата ни, а и за вида на кожата. Рафинираните въглехидрати намаляват еластичността на кожата и ако прекалявате с тях, не се учудвайте, че се събуждате с подпухнало лице. Затова трябва да намалите бонбоните и тортите. Подсладените газирани напитки също не са за предпочитане, пише Fakti.bg.

Алкохол

Алкохолът води до бързо стареене, така се появяват преждевременни бръчки, подпухналост, дехидратация, зачервяване и загуба на колаген.

Ако сте в млада възраст, следите от вчерашното препиване изчезват бързо. Но с течение на годините прекаляването със спиртни напитки все повече се отразява неблагоприятно на състоянието на лицето сутрин.

Консервирани мариновани зеленчуци

Тези храни съдържат много сол и захар, а когато консумираме прекалено много сол, тялото страда от дехидратиране. Това води до подпухнала и набръчкана кожа.

Дневната норма не трябва да надвишава 3 грама сол, но при горещо време натриевият хлорид е изключително важен, затова се допускат дори до 25 грама сол дневно.

Полуготови продукти

Полуготовите продукти съдържат много сол, захар, консерванти и други вредни компоненти. Много по-добре е да отделите време и да приготвите същите храни, но със собствените си ръце и с продукти с доказан произход.

Бързо хранене

Много по-често се храним бързо и между другото. Това не само увеличава риска от качване на килограми, но и води до редица здравословни проблеми, включително и лош вид на кожата. Старателното дъвчене ще спомогне храната да достигне до стомаха в по-готова форма за храносмилане, като по този начин ще усвоите повече от полезните вещества в нея.