Google и Google Maps си имат собствени тайни и прикриват определени територии и обекти. 

Вижте кои са те:

Тайният град в Русия

В средата на сибирската тундра се намира таен град, който не се вижда на Google Maps. Около него има гъсти гори, а температурата в района е много ниска.

Съществуват редица конспиративни теории за този тайнствен град. Някои смятат, че там се произвежда ядрено оръжие, а други, че там живее тайното семейство на Путин.

 Гугъл

Космическият кораб в Румъния

Космическият кораб в Румъния можеше свободно да се вижда на Google Maps, но днес това е невъзможно. Мястото му е заличено. Заинтригуван човек прави 3D проучване на мястото и се оказва, че то е гладко и равно със земната повърхност.

 космически кораб

Снежното седло в Непал

Google Maps потъмнява планина в Непал, наречена „Снежното седло“. Някои смятат, че във вътрешността на планината има тайна военна база, която да служи за защита при ядрена война.

Според някои конспиративни теории нацистите са стигнали до върха по време на Втората световна война. Google Maps потъмнява мястото, за да скрие тайния вход на планината и да попречи на хората да проучат мястото, известно с многобройни необичайни космически кораби, които приличат на извънземни, пише Dariknews.bg

Авиобазата Волкелe в Холандия

Волкеле най-голямата военновъздушна база в Холандия и в Европа. Но тя е размазана на спътниковите снимки. Слуховете гласят, че на територията й са разположени ядрени бойни глави.

Холандският кралски дворец

Кралският дворец Хуис тен е силно размазан на Google Maps. В същото време при увеличение от близко разстояние, околните дървета се виждат кристално ясно.

Това е малко странно, тъй като туристите могат да разгледат част от двореца.