Чували ли сте за архива на Хултън? Това е един от най-големите частни архиви в света. Колекцията на Хултън съдържа изобилие от социално значими исторически снимки. Но огромната колекция от 130 милиона изображения съдържа и няколко снимки, които доказват, че не винаги всяка идея е добра идея.

От CNet са извадили снимките на някои от най-необичайни изобретения от миналия век, които може би никога не са съществували изобщо, предава Digital.bg

Устройство за задържане на кучета

Това е типичен пример за изобретение, от което светът няма нужда. Много по-добра се оказва идеята на Мери Делейни за кучешката каишка, която тя патентова през 1908 година.

Машина Cat-Mew

Целта на машината Cat-Mew е била да плаши гризачите и да ги държи далеч от домовете на хората. Дву-ватов мотор захранва автоматична котешка глава, която мяука и мига с очи. Това изобретение изглежда е създадено от хора, които никога не са чували за капани за мишки.

Колело-ракета

През 1931 година немски инженер построил колело-ракета, което имало 12 ракети, монтирани върху задното колело и го кръстил Raketenrad. Колелото достигнало скорост от 90 км / ч, но след това избухнало. За щастие неговия създател се отървал с леки наранявания.

Doughnut Dunker

Doughnut Dunker е анти-капещ стик за понички. Изобретатеят на тази чудата джаджа е Ръсел Е. Оукс, която той представя през 1955 година.

Помощ при ядене на спагети

Ръсел Е. Оукс не спира с изобретението си за поничките и отново се включва в огромната колекция на Хултън, но този път с джаджа за „безцапащо похапване на спагети“. Поздрави за гения Оукс, но не е ясно как точно тези изобретения улесняват живота ни.

Помощ при използване на пишеща машина

Изглежда нелепо, но тази джаджа на главата е разработена с цел да помогне на хората с увреждания да използват пишеща машина. Нейният създател е смятал, че макар тя да не е особено стилна, може да се нарече изобретението на 1951 година.

Роботизирани бръснещи ръце

През 2018 година все още няма роботи, които да бръснат мъжките лица. През 1957 година тези дистанционно контролирани ръце, се използват за бръснене, демонстрирайки сръчност и безопасност. И все пак, повечето хора погледнали на тази идея като на потенциално оръжие, от което трябва да стоят по-надалеч. 

Toshiba View Phone

40 години преди iPhone, Toshiba са предлагали някакъв вид древна FaceTime технология в своя Model 500 View Phone. Макар че не е практична тази джаджа, интересно е да се види, че видео комуникацията е идея, която се е зародила доста отдавна.