Овен

Емоционалните реакции към отношенията ви с любимият партньор могат да ви накарат да се чувствате недооценени и мрачни днес, въпреки положените грижи. Ала това е погледнато през призмата на вашата камбанария - личната ви гледна точка. Пренесете се за миг към другата гледна точка. Представете си за миг, че вие казвате или вършите нещо, което дразни, обижда, наранява и прочие, ще осъзнаете, каква ранимост изпитва отсрещният. Така че мнението на партньорът може да се окаже важно и полезно за вас. Позволете си да почувствате взаимността от връзката, зачитайки мнението и на другата страна. Това ще ви помогне да освободите всяко напрежение, което имате, и да осъзнаете силата на любовта, която споделяте.

Цитат за деня: „Въображението е предвкусване на предстоящите атракции, които животът предлага.“ - Алберт Айнщайн

Скъпоценният минерали за вас е Калий. Недостигът на калий може да е причината, поради която повечето от вас биха могли да изпаднат в депресивни състояния. За сметка на това има благоприятни храни изпълнени с така желаният калий:  зелен фасул, карфиол, ядки, сушени плодове (предимно сини сливи)  кайсии, боб, млечни продукти, зеле, магданоз, лук, чеснов лук, диня, домати, картофи, тиквички и тиква, разбира се. Бихте могли да избегнете по-високи количества сол и алкохол. И не забравяйте, пийте повече вода!

Телец

Вероятно методично планирате идеи за бъдещето ви, ще ви накарат да се чувствате добре подготвени за всичко, което може да възникне днес. А, какво са идеи без цели? От което следва да акцентирате вниманието си върху целта на своят живот. Ако си изготвите списък с ясно очертани начини за постигане на няколко цели, ще разберете, че процесът на структуриране на време и енергия става много по-лесен. След като вече сте наясно с този метод, активирайте по-дълбоките си житейски цели днес. Това е начинът да получите онова, което силно желаете и същото ще се разгърне пред вас.

Цитат за деня: „Направете от всеки един ден шедьовър.“ - Джон Удън

Ключът за вашето здраве е натриевият сулфат. Храните, имащи изобилие от този минерал са: зелени кълнове, аспержи, краставици, репички, карфиол, ядки, стафиди, тиква, нар и пъпеш. Необходимо е подходящо количество вода и редовно приемане на билкови чайове, за да се балансират течностите.  За да се избегнат някои по-сериозни заболявания добавете към менюто си морски дарове и богати на йод храни, особено морски водорасли. Суши е вкусна и здравословна опция. Яжте на воля маслини, яйца, пилешки дроб, овесена каша, всички видове зелени салати и пресни плодове с изключение на банани и грозде. Избягвайте мазнини и тежки храни, тъй като това води до увеличаване на теглото.

Близнаци

Използвайте здравият си разум, когато вземате важни бизнес решения днес, тъй като може бъдете поставени в конфликтна точка. Колкото по-задълбочено си мислите за нещата днес, толкова по-добри са шансовете ви да видите положителни резултати от вашите решения. За да се случи всичко това, е необходимо да оцените цялостната картина на едно или друго събитие. Цялостният поглед върху нещата ви предоставя  възможността да разберете, че най-лесният или най-добрият избор ще трябва да бъде оценен спрямо всички включени фактори. Тоест оценката в пълният смисъл на думата, ще бъде основният подход към вземането на решения днес, които ще доведат до най-ефективните резултати за вас.

Цитат за деня: „Винаги бъди първокласна версия на себе си, а не второкласна на някой друг.“ - Джуди Гарланд

Жизнено важният минерал за вас е калиев хлорид.  Препоръчителните хранителни продукти със съдържание на калиев хлорид са: домати, зеле, броколи, моркови, краставици, сливи, праскови, грозде, банани, ориз, зелен боб, червен боб и киноа. Също така, портокали, лимони, грейпфрути, орехи, печена риба и морски дарове, круши и грозде. Зелените салати и семето от карфиол в малки количества са също благодатни за вас. Би било чудесно да минимизирате прекомерната употребата на кафе, заменяйки го с билкови или зелени чайове. Вероятно се храните често навън, а храната е с високо съдържание на калории и мазнини. Организирайте диетата си и скоро ще видите промени.

Рак

Вашето богатство не трябва да бъде чисто финансово, за да стимулира чувството за изобилие. Богатството от време на време, може да ви позволи да преследвате мечтите си или просто да забавите темпото, за да се насладите на малките детайли от живота. Можете да оцените изобилието от любов и приятелство, които ви заобикалят през този ден. Бъдете така добри да отделите малко време, за да поздравите себе си, защото сте участвали в създаването на успехите, на които ще се радвате днес.

Цитат за деня: „Твърде много от нас не изживяват своите мечти, защото изживяват своите страхове.“ - Лес Браун

Присъствието на калциев флуорид в ежедневното ви меню ще отвори широко прозорците за здравето ви. Храните, които съдържат калциев флуорид са: яйца, пшеница, ръж, цвекло, кефир, кисело мляко и морски дарове, особено стриди. Добавете, разбира се и млечни продукти, особено извара, както и зелена салата, домати и чай от хибискус.  Бъдете така разумни да избягвате храни богати на нишесте като банани и картофи. Също така, заобиколете прекаленото осоляване и всякакъв вид люти подправки. Така ще си гарантирате добро здраве.

Лъв

Състраданието вероятно ще отвори портите на горещото ви сърце. Любовта на сърцето е най-чувствителната част от емоционалните ни тела, те са склонни да приемат енергията, която ни заобикаля. Което означава, че ако отворите сърцата си твърде много, вие всъщност не помагате, а интегрирате чуждите проблеми в себе си. Сиреч първо се погрижете за себе си. Така ще бъдете в състояние да предоставите повече подкрепа на най-близките си, тъй като след като сте се погрижили за себе си, ще бъдете по-добре подготвени да се грижите за всички останали днес.

Цитат за деня: „Време е да започнеш да живееш живота, който си си представял.“ - Хенри Джеймс

Най-доброто присъствие във вашите гозби е магнезиевият фосфат. Изключително важно е да се храните с пълнозърнести храни, различни видове ядки, маслини, смокини, цитруси, ябълки, ориз, цвекло, зелени кълнове, кокос и кокосова вода. Месните продукти като говеждо и свинско месо, черен дроб, риба и сирене са благотворни за вас. Включете и източниците на желязо като грозде, домати, къпини, кайсии и цвекло. Не пропускайте също плодове като сливи и круши. По възможност избегнете приема на тежки храни и такива богати на глутен.

Дева

Вероятно изпитвате силно безпокойство за безопасността на интимната ви връзка. Това всъщност е чувството за страх от истината - да не би да нараните себе си или любимият човек. Важно е да осъзнаете онази тънка червена линия, която се явява границата между премълчаването и изразяването на собствените си нужди и чувства. Да бъдеш честен спрямо половинката си не винаги означава, че ще има напрежение. Често научавайки истинността на думите, другата страна е благодарна от чутото. Споделете своята истина по фин начин и ще спечелите повече интимност в отношенията си.

Цитат за деня: „Няма значение колко бавно вървиш, стига да не спираш.“ - Конфуций

Минералът калиев сулфат присъства във всички плодове и зеленчуци със зелен цвят, в пълнозърнести храни, пшеница, овес, ядки, сирене, кисело мляко, банани и цитрусови плодове. Здравословната храна за вас включва царевица, кисело мляко и различни видове ориз. За да нямате проблеми с кожата се препоръчва да включите в менюто си: манго, лимони, банани, круши и ябълки. Избягвайте захарта или я заменете с мед, за да добавите сладост. Чай от лайка е вашето лекарство за нездравословното състояние на стомаха. За вас не са препоръчителни твърде пикантни и топли храни с много подправки. Храната ви трябва да е от свежи необработени продукти.

Везни

Вероятно днес можете да използвате чувствата си за страст, за да бъдете благодарни за любимите хора, които имате в живота си, тъй като изразяването на благодарността ви към обичаните от вас, може да укрепи връзките между вас, които ви свързват заедно. А какво по-приятно от това, да почувствате голямо възхищение и любов към партньорите в живота ви. Изглежда, че всичко, което виждате днес е заобиколено от блестяща светлина, която само нараства, когато изразявате любовта си към нещата, които най-много обичате.

Цитат за деня: „Животът е такъв, какъвто си го направим, такъв е бил, такъв и ще бъде.“ - Баба Моузес

Най-важният елемент за вас е натриев фосфат. Храните, които съдържат натриев фосфат са: грозде, ядки, кълнове, боб, царевица, зеле, броколи, цвекло, ориз, овес, пшеница, плодове, боровинки. Най-доброто решение за вас е богата на протеини диета с малко количество мазнини и захар. Яжте повече морски дарове, водорасли и стриди. Избирайте домашно пилешко, пуешко или заешко и ограничете свинското и говеждото месо. Сирената са пълни с калций, препоръчителни са тези с ниско съдържание на мазнини. Пийте много вода и консумирайте сезонни пресни плодове и зеленчуци, както и зелени салати. Три са факторите, които ви вредят: лош сън, нездравословна храна и алкохол.

Скорпион

Даването на любов и преданост ви позволява да покажете безусловна си подкрепа към хората, които обичате. Въпреки че винаги има случаи, когато нещата, които правите всъщност остават неоценени. Това няма да има такова значение, ако подкрепата, което предоставяте е нещо, което идва от дълбините на сърцето ви. Да не искате нищо в замяна носи много по-любящо измерение на вашето насърчаване.

Цитат на деня: „Разликата между обикновено и необикновено е съвсем малка.“ - Джими Джонсън

Най-важният елемент за вас е калциев сулфат. Препоръчително е да го включете в хранителният си режим: семена от карфиол, боровинки, домати, тиквички, лук, магданоз, цвекло, моркови, кокосови орехи, авокадо и аспержи. Храните богати на калций като прясно мляко, кисело мляко, извара, сирене и кефир, заедно с витамин D, са важни за здравето на костите и зъбите ви. За предпочитане е да спазвате диета богата на протеини, пресни плодови сокове, зеленчуци на пара и органични храни. Полезните за вас храни са: цитруси, ядки, авокадо, маслини, листни зеленчуци, боровинки, ябълки, круши, дини и грозде. Не преяждайте!

Стрелец

Когато култивирате чувството на състрадание в себе си, ще започнете да въплъщавате това, което наистина е любовта. Вашите думи, мисли и действия от своя страна ще покажат най-истинските ви намерения. Седейки тихо, опитайте се да насочите вниманието си към сърцето си и ще разберете, че любовта започва с вас. Проявлението на любов в себе си ще подхранва способността ви да демонстрирате вашата любов извън себе си особено днес.

Цитат за деня: „Със сигурност ще се разочаровате, ако не успеете в някое начинание. Но със сигурност не ви очаква нищо добро, ако не продължавате да упорствате.” - Бевърли Силс

Най-важният елемент за вашето здраве е силиций. Храните богати на този елемент са зеленолистни зеленчуци, пресни плодове, ябълки, пъпеши, горски плодове, овес, пшеница, ориз басмати и кафяв ориз, мюсли и зърнени храни. Старайте се да си набавяте достатъчно протеини от варено пилешко месо, пресни зеленчуци, морски дарове, особено сьомга, яйца, авокадо, кълнове и водорасли. Не забравяйте за употребата на млечни продукти и задушени зеленчуци. Пийте минерална вода, а не кафе или сокове, за да поддържате храносмилателната си система активна. Откажете се от всякакви мазни сосове и нездравословни храни. Кажете „не“ на спиртните напитки!

Козирог

Вероятно ще бъдете разтревожени от противоречиви идеи, които могат да ви накарат да се чувствате разсеяни и объркани в чувствата си днес. Би било чудесно да поставите всяка идея или проблем, който ви засяга, върху лист хартия, като запишете както предимствата, така и недостатъците на всяка от тях. Да бъдете в такова състояние,  виждайки  плюсовете и минусите, може не само да ви помогне да направите ясен избор, но и да ви предостави по-голямо спокойствие.

Цитат за деня: „Ограниченията живеят само в нашите мисли. Ако използваме въображението си, нашите възможности стават безгранични.“ - Джейми Паолинети

Най-важен за вас е калцият. Храните, които съдържат калций са: спанак, целина, зеле, моркови, ядки, броколи, пшеница, царевица, цитруси, грозде, овес и картофи. Не подценявайте и протеините от пилешко, пуешко, пресни плодове и зеленчуци на пара. Зеленолистните храни са жизнено важни за здравето ви. Хранителният ви режим трябва да включва протеини, сезонни плодове и зеленчуци, яйца и кисело мляко. Шоколадът и рафинираната захар консумирайте в умерени количества.

Водолей

Със сигурност ще се зарадвате да бъдете признати и оценени от любимите ви днес. Вероятно ще изпитате чувство на удовлетворение, тъй като получавате похвала за добре свършена работа или се гордеете, че другите се възхищават на усилията ви да подобрите отношенията си. Възхищението и утвърждаването от другите хора винаги е приятно. А може би искате да се съсредоточите върху укрепването на собственото си чувство за утвърждаване и доверие днес. Насладете се на похвалите, след като разберете, че тяхното разпознаване е просто черешката на тортата.

Цитат за деня: „Ако не можете да сторите велики неща, то правете малките неща по велик начин.“ - Наполеон Хил

Най-добрият начин да си набавите натриев хлорид - обикновена сол, е от храни, които я съдържат в себе си: морски дарове, репички, целина, зеле, спанак, магданоз, маруля, царевица, тиква, леща, тиквички, орехи, ананаси, кайсии, зелени лимони (лайм) и грейпфрути. Трябва да ограничите по възможност мазните храни. Избирайте пълнозърнест хляб като алтернатива. Други полезни за вас храни са: пиле, пуйка, чушки, домати, грозде, кисело мляко, бадеми, ягоди, рукола, маруля, цвекло, сливи, пъпеши, пипер и нискомаслени сирена. Избягвайте приема на прекомерни количества кафе (повече от 3 чаши на ден). Облекчете напрежението с чай от мента, лайка или салвия.

Риби

Приемането на недостатъците ви и честността към вас самите, може да ви помогне да разбере това, кои сте и как трябва да функционирате във вашите взаимоотношения. Размишлявайки върху действията, които сте предприели и как тези действия засягат хората около вас, може да ви предостави прозрение, от което се нуждаете, за да коригирате ситуацията. Погледнете отвътре нещата днес и ще можете да видите и приемете това, което наистина сте.

Цитат за деня: „Всичките ни мечти могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги преследваме.“ - Уолт Дисни

Най-важният елемент за хранителният ви режим е желязото. Недостатъчното му количество може да създаде риск от анемия и проблеми с кръвообращението. Препоръчително е да ядете повече храни съдържащи желязо като: агнешко, горски плодове, грозде, праскови, банани, пълнозърнест хляб, зърнени храни, спанак, морски дарове, картофи, стафиди, сливи и кайсии. Избягвайте да подправяте храната си с допълнително сол. Пийте по-малко кафе, но не го изключвайте напълно от диетата си. Бъдете внимателни  с алкохола!