Луната е в знак Овен до 11:38 часа на 18 декември. На Земята се усеща присъствието на особени сили, които можем да използваме за своите цели. Нараства емоционалното напрежение, засилва се импулсивността. Хората стават по-сприхави, нетърпеливи и избухливи. Контролирайте емоциите и избягвайте да изяснявате отношенията си. Трудно се стига до компромиси. Търпението ще ви спаси от неприятности. Не се претоварвайте физически, лекото натоварване обаче няма да навреди. Бъдете внимателни - възможни са наранявания. Често се появяват главоболия. Пазете очите от натоварване с четене, пред компютър, силно осветление. Да не се вадят зъби, да не се правят манипулации по лицето, пише Dunavmost.com.

Продължава 10 лунен ден от 13:23 часа на 16 декември до 13:49 часа на 17 декември.

Ден на активната мъжка енергия. Денят е благоприятен както за ново начало, така и за продължаването на вече започналите дела. Много успешен в професионално отношение, успешен за кариерното развитие. Ако решите да промените обхвата на дейностите, този ден е най-подходящият. Да прекратявате отношения или да слагате край на нещо не се препоръчва.

Благодарение на вдъхновението, характерно за този ден, може да ви посети прозрение, денят е просто богат на прекрасни идеи и проекти.

В този период е по-добре да се откажете от съдебните спорове, изобщо е желателно да избягвате ситуации, водещи до всякакви спорове.

Делата, започнати днес, в близко бъдеще ще бъдат успешно приключени, стига да проявите достатъчно активност. Най-добрият ден за търсене на смисъла на живота, да се определи линията на поведение за в бъдеще, за полагане начало на всякакви дела.

Десетият ден е предназначен за активен отдих. Благоприятно е също за домакинска работа, особено ако се е натрупала много. Дори обичайното пренареждане ще донесе полза. Денят е идеален за ремонт.

И най-важното: добре е да прекарате този ден със семейството си или с близки хора, укрепвайки връзките си, като им давате топлина и се грижите за тях. Препоръчва се да се избягват всякакви семейни конфликти и спорове, в противен случай съществува опасност те да се проточат дълго време. Но ако все пак решите да се уедините, тогава е добре да посветите времето си за духовно развитие.

Следва 11 лунен ден от 13:49 часа на 17 декември до 14:17 часа на 18 декември.

Не се препоръчва да бъдете пасивни и да водите заседнал начин на живот. Прекомерната активност също трябва да се избягва. Внимателно планирайте това, към което искате да пристъпите.

Най-добрият вариант за успешно проведен ден е да завършите вече започналите неща със същото темпо. Добре е да доведете това, което е започнало да логично завършване. Пристъпване към реализация на нови идеи и планове не се препоръчва. Изключенията са за тези, които сте могли да планирате внимателно и сте готови да завършите в същия ден. В противен случай съществува голям риск от провал.

Друга препоръка е, че ако се съмнявате и най-малко в успеха на делата си, не бива да предприемате нищо. В противен случай не само няма да постигнете желания резултат, но и може да ви навреди. В 11 лунен ден късметът ще бъде на страната на онези, които са абсолютно сигурни в победата си.

Като цяло, денят е неуспешен за всички сфери на дейност. Много е нежелателно да се вземат отговорни и сложни решения в бизнеса, не се препоръчва да се работи с документи. Ако е възможно, по-добре е да отложите финансовите въпроси, откажете се от сделки с недвижими имоти. Денят също ще бъде неуспешен за търговския сектор. За тези, които се занимават с тежки и опасни инструменти и оборудване, се препоръчва да бъдат изключително внимателни и е препоръчително да не се използват инструменти за пробиване и рязане в този лунен ден, тъй като рискът от нараняване е много висок.

Денят има положителен ефект върху творческите способности. Хората на изкуството могат да бъдат вдъхновени и склонни да създадат нещо ново, могат да измислят нови идеи. Емоциите са нестабилни. Препоръчва се да се избягват големи тълпи от хора, да не се стига до конфликти, да не се участва в спорове и да не се поддавате на провокации. Ако е възможно, по-добре е да прекарате повече време в уединение. И ако не може, тогава е желателно много да внимавате, да се вземат предвид емоциите, да държите мислите и действията си под контрол.

Днес е 2 слънчев ден – Денят призовава към сериозен размисъл и спокойствие. Помислите трябва да са чисти и насочени към благи дела. Борете се с лошите мисли. Добре е да се избавите от ненужни връзки и лъжливи приятели. Не нагрубявайте другите, не ги осъждайте за техните недостатъци, но и не толерирайте чуждите грехове. Не игнорирайте тези, които искат милостиня. Избягвайте да давате пари назаем днес.