Да започнете нещо кардинално в период на намаляваща Луна, не е добра идея, тъй като постоянно ще изпитвате недостиг на астрална енергия и като резултат успеха ще е крайно съмнителен.

Голяма e вероятността да сбъркате и да се чудите как да поправите последствията. Действията днес са лекарство за всички психологически проблеми, пише Dunavmost.com.

Луната е в знак Лъв до 13:09 часа на 29 ноември.

Енергийният потенциал в това време е висок. Повечето дела ще ви се удават с лекота. Нараства увереността в собствените сили. Подходящо за празненства и веселие, приятелски срещи, флиртове, затова не се лишавайте от радостните мигновения на живота. Сега е времето да изкажете похвала, да направите комплимент на хората, които заслужават. Сега е най-голям шанса да направите добро впечатление при запознанство.

Уязвими са зрението, сърдечно-съдовата система, диафрагмата и гърбът. Избягвайте всичко, което напряга сърцето и не се преуморявайте. Да не се използват солариум и сауна през това време. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, болести на очите.

Хронология на лунните дни:

Доминиращ 21 лунен ден, който започва от 21:21 часа на 27 ноември и продължава до 22:32 часа на 28 ноември.

Денят е силно енергичен. Мистерията на деня е символичното съединение на Дух, Душа и Знания.

Енергията на това лунно денонощие е мощна и може да окаже помощ за бързите дела. Подходящо за вземане на отговорни решения, за активни действия, творчески подем и вдъхновение, един от най-творческите дни в лунния месец.

За бизнеса е продуктивно време. Ако не си губите времето, то може да успеете да свършите много неща. Главното е добре да планирате действията си, за да не ви разсейват дребните грижи и несъществените детайли.

Дадени обети и клетви през този лунен ден придобиват голяма сила, за това не е желателно да се нарушават. Време за колективно общуване. Не трябва да прекарвате дълго време в уединение. Бъдете по-близко до хората, до приятели, колеги. Крайно нежелателно е да налагате на другите своето мнение, да се държите агресивно и да манипулирате околните.

21-ви лунен ден е активен, но не трябва тази активност да се свежда само до физически план. Физическите действия трябва да имат духовна основа като йога, цигун, източни бойни изкуства, колективни духовни практики. Препоръчва се да прекарате време в приятелска компания, активния колективен отдих също е благоприятен.

В медицинско отношение денят е свързан с черния дроб и неговата функция. Не е добре, ако имате проблеми с него именно сега. Причините могат да бъдат както в излишното му натоварване, така и поради продължителна физическа и духовна пасивност. В случай на заболяване не се залежавайте много.

Ако извършите днес благотворителна постъпка, няколко пъти увеличавате благата си карма.

Сексът трябва да бъде активен, енергичен, творчески, изпълнен с нови идеи, нови техники и пози. Крайно противопоказни са скучните и нови полови отношения.

Подстрижката в този лунен ден е благоприятна, тъй като ще донесе радост и успех. Ще бъдете уверени в себе си, добре ще изглеждате и ще привличате вниманието.

Сънищата носят в себе си информация за това, какви вътрешни конфликти пречат да се прояви творческата ви личност.

Следва 22 лунен ден, който започва от 22:32 часа на 28 ноември и продължава до 23:43 часа на 29 ноември.

Днес е 13 слънчев ден – Най-добрият индикатор на деня е утрото – първият час, след като сте се събудили. Подходящо е за интелектуални занимания. Може да решавате логически задачи, кръстословици. Добър ден за всякакви игри, в които участва ума. Всяка лоша мисъл в този ден може да се въплъти в реалността, затова следете внимателно за думите, които изричате и контролирайте хода на мислите си.