Декорацията на един дом с правилните цветове е един от най – лесните начини да обновите интериора, но и да внесете положителна енергия и настроение, при това, без да инвестирате много. Ако в дома ви има някакви цветове, но търсите начини да промените обстановката, ето няколко идеи, между които може да изберете и с които няма да сбъркате.

Добавете драма с черни акценти

 

Без значение какъв е стилът ви, черният цвят е винаги на мода и няма да сбъркате с него, пише Idei.bg. Тайната на декорацията с черно е във финалните щрихи, в съчетанието с останалите цветове, и не на последно място – осветлението. Ако не искате да рискувате с черни стени, изберете тъмните мебели. Те излъчват лукс и са красив детайл към стаята.

Морско синьо

Той е толкова популярен сега и в Pinterest може да намерите изключително много предложения и идеи. Освен това този цвят е изненадващо универсален и подходящ за всяка стая.

Сивото е новото бежово

С толкова много нюанси, няма как да не намерите най – подходящата гама сиво за вашия дом. Днес то придобива по – скоро статут на неутрален цвят и се комбинира перфектно както с хладните, така и с топлите нюанси. Сивото подчертава другия цвят, а ако решите да заложите само на него, но в различните му тонове, може да постигнете много стилен и луксозен вид на стаята.

Цвят не неочаквани места

Говорейки за цветове, обикновено мислим стените или мебелите. Но не и днес. Защото сега поглеждаме нагоре и даваме акцент на ….тавана. За да постигнете наистина зашеметяващ ефект обаче, помислете за дизайна на петата стена. Заложете на графики, шарки или сложни геометрични модели. Резултатът може да бъде повече от забележителен.

Правилните неутрали

Това се оказват едни от най - трудните за декорация цветове. и то не, защото няма да паснат помежду си, а защото често, крайният ефект може да бъде скучна и безлична стая. За да избягате от това, помислете за комбинация  на различни тонове и не забравяйте да сложите цветен акцент, който да подчертае основния цвят.

Супепрезреждане с ярки цветове

Ексцентричен, различен, вдъхновяващ, впечатляващ. Ако искате това да бъде вашия дом, помислете за ярък, енергизиращ и грабващ вниманието цвят. Ярките цветове внасят драма и придават характер на всеки дом. Внимавайте обаче да не постигнете обратен ефект, затова се придържайте към баланс и правилно, и внимателно планиране.  

Стоплете с бронз и мед

Тук не говорим за цветове, а по – скоро за аксесоари. Мед и бронз са сред най – универсалните метали, които не само ще внесат лукс и класа, ще дадат ново измерение на дома ви, но и балансират.