Луната e в знак Козирог до 17:46ч. Мислите на хората сега са устремени към практичната страна на живота. В постъпките и решенията си се ръководят изключително от логиката, здравия смисъл и целесъобразността. През този период способността за съчувствие и съпричастност намалява. Лесно може да настъпи отчуждение и равнодушие дори към близък човек, пише Novini.bg.

Уязвими са кожата, ставите, гръбначният стълб и жлъчният мехур. Костите сега също са уязвими и се увеличава опасността от травми. Не се препоръчва да ходите на зъболекар, да вадите и лекувате зъби.

От 17:14ч до 17:46ч Луната се движи на празен ход. В тези минути избягвайте да започвате нещо важно, не правете скъпи покупки.

В 17:46ч Луната преминава в знак Водолей.

Хронология на лунните дни:

6 лунен ден, който започва от 11:30ч на 12 ноември и продължава до 12:15ч на 13 ноември.

Бъдете спокойни и балансирани, повече почивайте. Не решавайте никакви проблеми, не се борете с решението на битовите въпроси. В това, което се случва, търсете и намирайте само доброто. Настройте се доброжелателно към всички хора, с които се срещате. Не съдете никого и приемайте всеки такъв какъвто е.

7 лунен ден, който започва от 12:15ч на 13 ноември и продължава зо12:54ч н14 ноември.

Счита се за магически ден. Денят носи огромна енергия, която трябва да бъде използвана само за съзидание, за реализация на идеи и планове. Удачно е за бързи и краткосрочни дела. В този ден могат да станат непредвидени събития.

В 7 лунен ден Небесата се разтварят, за да чуят думите и мислите на хората и отзивчиво откликват на тях, затова е благоприятен за молитви. Всяка отправена молитва бива чута. Сбъдват се всички благи пожелания. Внимавайте обаче с лошите. Днес с особена сила важи правилото: "Мълчанието е злато". Желателно е да се говори колкото може по-малко. Силата на словото през този лунен ден нараства много и има особено голямо значение. Затова трябва да бъдете внимателни и предпазливо да произнасяте думите. Избягвайте да се изричат проклятия по адрес на някой човек. Сега те са действащи и бързо се сбъдват. Противопоказно е да се лъже. Лъжите произнесени в този ден, скоро ще бъдат разкрити и наказани.

Неудачните фрази носещи негативен заряд могат да се обърнат срещу вас и да донесат не малко неприятности. При това то няма да стане веднага, а след известно време, когато вече ще сте забравили какво сте казали, но неправилно изречените думи ще повлияят по най-неприятен начин на живота ви.

Добре е да се откажете от масови мероприятия, шумни компании, вечеринки. Подходящо е да се прекара на спокойствие, у дома, в размисъл. Да не се извършват и никакви разрушителни действия - късане на книги и цветя, рязане, чупене. Подходящо време и за работа със земята и водата. За поетите и писателите настъпва време за творчество. Вдъхновението ще дойде обезателно! В този лунен ден виолетовият цвят е най-ефективен и силен.

Стайните растения също в този лунен ден се нуждаят от вашите грижи. Полейте ги, разрохквайте пръста около тях. Те ще ви бъдат благодарни и ще ви възнаградят.

Секс - Не трябва да се бърза. Започнете с любовна прелюдия, продължителни любовни игри, изговаряйте много нежни думи, правете комплименти на партньора си.

Подстригване – подходящо е.

Днес е 28 слънчев ден – В никакъв случай не се поддавайте на провокации и отбягвайте изкушенията и съблазните през деня. Откажете се от всички важни дела. Да не се започва нищо ново. Проявете внимание и загриженост към близките си. С благодарност приемайте всяка помощ. Ден за отработване на негативната карма, за решение на минали проблеми. Добре е за уединение, медитации.