Тези плажове са не само красиви, но и се нареждат в топ 5 на най-уникалните в света. В следващите редове ще имате възможността да се насладите на плажът, чиято вода свети и ни пренася в един нереален свят, ще видите още розовия плаж на остров Комодо, плажът с гореща вода, скритият плаж и един, който е разположен в дебрите на пустинята.

Вижте ги:

Розовият плаж в Индонезия

Той се намира на остров Комодо в Индонезия и е толкова нереален, че всеки, който има възможността да го посети се чувства така, сякаш е в приказка.  

Наричат ​​го един от най-красивите плажове в света и е разпознаваем по розовия си цвят, който се е получил от микроскопични едноклетъчни организми - форминамини. Те произвеждат червеникав пигмент върху кораловите рифове и в комбинация с пясъка, се появява този красив розов цвят.

Национален парк Комодо  представлява едно истинско чудо на природата, където не само розовите плажове са удивителни, но и подводният свят, който предлага едно несравнимо изживяване сред многообразието му от обитатели.

Пустинният плаж в Бразилия

Той се намира в Националният парк Маранхенсес, недалеч от морето, но в средата на пустинята. Става дума за красиви лагуни с перфектно бял пясък.

Най-доброто време за посещение на този плаж е от май до септември, когато всичко е пълно с живот и рибките плуващи във водата могат да бъдат забелязани.

След това лагуните са напълно изсушени и от февруари отново са пълни с вода. Красота и изящество бликат отвсякъде.

Скритият плаж в Мексико

Къпането и гмуркане на този плаж са едно наистина специално преживяване. Скритият плаж се намира на вулканичния архипелаг Мариета, а до него се плува под скалата.

Плажът е бил дълбоко скрит от очите на обществеността, но когато снимките му за пръв път  обиколили света, много туристи се втурнаха, за да видят това чудо на природата. От него лъха романтика и спокойствие и неслучайно носи името Playa De Amor – Плаж на любовта.

Да попаднеш на това райско място обаче не е лесна задача. Изисква се специално разрешение и трябва да се преплува през 50-метров тунел, свързващ плажа с Тихия океан, но удивителната гледка си заслужава всички усилия.

Светещият плаж на Малдивите

За този плаж  казват, че е като нощно небе, изпълнено със звезди. Той се намира на остров Ваадху и се нарича море на звездите.

През нощта водата става толкова блестяща, че е трудно човек да отдели поглед от нея. Магическите му води приличат на огледало, което отразява безбройните небесни сияния. Това се дължи на една малка морска бактерия – фитопланктон. Тези малки микроби са биолуминисцентни и вечер обливат плажната ивициа с най-невероятния син цвят...

Този плаж е популярна дестинация за меден месец, защото е много романтична.

Плажът с гореща вода в Нова Зеландия

Този уникален оазис се намира на полуостров Коромандел. Има геотермална изворна подземна вода, създаваща мехурчета, подобно  на тези в джакузито.

Температурата на водата е около 60 градуса по Целзий, а посетителите копаят малки пясъчници, чакайки ги да се напълнят с вода и след това да се изкъпят в тях.

За да се „попарят” в горещите води в естествения  спа-плаж  годишно пристигат близо 130 000 души.

Превод: Trafficnews.bg