Chanel, Dior, Elie Saab и Valentino са едва част от модните къщи, които ни смаяха със своите колекции висша мода.

Демонстриране на истинско майсторство в кройката, дизайна и иновациите вдъхновяват фантазията ни и със сигурност поне за няколко рокли си представихме къде можем да ги облечем, пише Tialoto.bg.

Успоредно с тенденциите при тоалетите, модните ревюта създадоха своеобразен наръчник на тенденциите в красотата, които ще владеят пролет-лято 2019 на изисканите партита или специални поводи, на които ще бъдем не просто елегантни, но и много дръзки.

В този ред на мисли, събрахме за вас топ на най-интересните бюти тенденции, които видяхме на модния подиум.

1. Chanel

Утопичната идея за перфектна почивка, вдъхновила тоалетите, дръзко контрастира с грима на моделите на Chanel. Вместо очакваните леки продукти, подчертаващи естествената красота, видяхме урок по дързост с опушени очи в черно и класическо червено червило.

2. Dior

Мария Грация Кюри ни въведе в изкуството на цирка и тематично прибра косите на моделите в специално изработени блестящи аксесоари, които като че бяха обсипани с брокат. Мрежата, падаща пред лицето, е свързана с камъни, а под нея се прокрадват перфектни очни линии и едно издължаване под долния клепач, което внася темата за цирка и в грима. Тъмният подчертан поглед е завършен с нежен, естествен цвят на устните.

3. Elie Saab

Ефирната жена на Elie Saab знае как да използва своя поглед по най-добрия начин, затова основният акцент пада върху него. Опушеният клепач има бяла и блестяща ивица във вътрешната част на окото, а сините нюанси само подчертават дълбочината на долния клепач. Розовият руж добавя свежест, а изчистените устни като че само с балсам, изглеждат подхранени и меки.

4. Valentino

Завръщане към корените на кодовете на модната къща ни пренася в един свят, в който сме точно толкова смели, колкото винаги сме си представяли. Така без да се замислим поставяме пера върху горния и долния клепач на очите в цвят, допълващ нюансите на тоалетите. Основата на очите е създадена с тъмни сенки и опушен ефект, на който се открояват още повече цветните акценти.

5. Balmain

Завръщането на Balmain във висшата мода бе перлата в короната на Оливие Рустейн. Тематично, перлите са отправна точка както като акценти по дрехите, така и за грима. Перлените лица на моделите са завършени с бял молив около очите и блестящи брокатени устни, създаващи усещане за чистота и изключителен блясък.