България е на първо място в отборното класиране на Международен шампионат за маникюристи "Christmas Star" Dominicana 2018.

Той се проведе на 15 и 16 януари в Доминикана. Българки за първи път участват на международно състезание на друг континент. 

В него сили мериха професионалисти от Африка, Англия, Узбекистан, Казахстан, Украина, Израел, Латвия и Литва. Тимът на Русия остана на второ място. Общо 22 българки манисюристи участваха в надпреварата с индивидуалните си творби.

Те спечелиха 22 първи места и 6 втори като всяка една от тях успя да покаже таланта си в различни категории. С две първи награди, в две категории е Цветелина Тренова от Русе. Двете й творби са на тема акрилна флористика – едната й работа е „Тип Бокс” а другата акрилни цветя върху бижу.

Цветелина е маникюрист от 17 години. Работи в Гърция 15 години ,но от 2014 година се завръща в крайдунавския град. В Русе тя отваря Учебен център, където се провеждат курсове за маникюр и педикюр, пише rousse.info

Това не е първото международно отличие за Цветелина. В края на миналата година тя зае третото място на международен конкурс в Русия, а малко след това бе отличена с първо място на друг шампионат в Италия.