86-годишна вдовица плаща по 108 000 паунда годишно, за да живее на круизен кораб, съобщи „Mirror“.

Преди 7 години Лий Уачстътър продава луксозното си жилище във Флорида и наема перманентно стая в круизен кораб. Реално бабата на 7 внучета е прекарала на кораба „Кристъл Серенити“ повече време, отколкото повечето членове от неговия екипаж. Уачстътър е стъпвала в почти всички страни по света и е спряла да ги брои след като бройката станала 100.

Тя се решава на тази стъпка след смъртта на нейния съпруг Мейсън през 1997 г. Той бил банкер и двамата имали 50-годишен брак. Преди да почине, той поискал от нея да не спира да пътува по морето. Затова и след смъртта му, Лий предприела повече от 100 пътнически плавания и още 15 околосветски пътешествия.

На кораба наричат жената мама Лий. Тя определя живота си като истинска приказка, освободена от всякакъв стрес. От пътуванията й до сега най-силно впечатление са й направили азиатските държави, защото са изцяло различни от всичко, което е познавала.

Единствената тревога на Уастътър е, че заради пътуванията си рядко може да вижда своите трима сина и седем внуци. Въпреки това тя поддържа връзка с тях чрез социалните мрежи и чат каналите.

Жената плаща годишно 108 000 паунда, в които влизат наемът на каюта, таксите за отделните пътувания, ястията в ресторанта и вечерните посещения в балната зала.

„Днес аз съм тук и живея един приказен и освободен от стреса живот. Всяка вечер танцувам по няколко часа след вечеря. Правя го от години. Тренирам и с инструктора по танци на кораба. Обичам да ходя в Капалъ Чарши в Истанбул. Там можете да намерите великолепни дрехи, които са подходящи за вечерни тоалети, които освен всичко друго не са и ужасно скъпи.“

Шефът на хотелското звено на хотела определя Уачстътър като невероятна жена, която е единствена от своя вид.