Луксозен автобус с 14 футуристични легла, обзаведени с най-различни екстри, ще превозва британците при най-голям комфорт, пише в. "Дейли мирър".

Услугата се предлага от транспортната фирма "Снузлайнер", а разработката е дело на компанията за легла "Симба". Автобусите ще обслужват 8 маршрута в четири британски града от месец август 2018 година.

Пътниците ще могат да си подремват върху 14-те удобни легла, снабдени с безжична интернет връзка и с ароматни аерозоли, стимулиращи съня. Те няма да пропускат спирката си, тъй като кондукторът ще ги буди, когато пристигнат до желаната от тях дестинация.

Според предварителни проучвания, средностатистическият британецът си подремва 27 пъти годишно в обществения транспорт. Поради тази причина било крайно време той да бъде оборудван с комфортни легла.

Недоспиването било особено силно проявено през месец декември. Автобусите ще бъдат идеалното решение за хората, които работят на смени и за купонджиите, които се прибират у дома по ранните часове.

По линиите на "Снузлайнер" ще бъдат сервирани фрешове от плодове, минерална вода и кафе.

Ще бъдат предлагани и сокове срещу махмурлук с повишено съдържание на витамин C и съставки за прочистване на черния дроб. Цената на билета ще бъде 8.50 британски лири.