Дейвид Джей е асексуален и въпреки, че е правил секс няколко пъти, той се въздържа от контакт през последните осем години.

Сега, обаче софтуерният разработчик е започнал връзка с двойката на Зеке Хаусфадър и Ейвъри Кент и е в процес на осиновяване на 18 месечната им дъщеря, за да й стане „ко-родител“.

36 годишният Дейвид живее със Зеке, също на 36, климатолог, и Ейвъри, на 34 години – шеф на организация с нестопанска цел и дъщеря им в Сан Франциско, Калифорния.

Дейвид казва: „Тя нария Зеке „тате“ а мен „дада“. Никога не съм предполагал, че ще имам семейство като асексуален, затова съм щастлив, че съм баща с моите ко-родители“.

Ейвъри добавя: „Почти сме приключили с процеса на осиновяването и пред закона Дейвид ще й бъде баща. Очаквам, че той ще живее с нас, докато тя не отиде в колеж.“

Дейвид казва, че е разбрал, че е асексуален когато бил едва 13 годишен.

„Първоначално предложих, че узрявам късно или има нещо сгрешено в мен. Мислех, че съм сексуално подтиснат или травматизиран и че ще бъда вечно сам, и никой няма да иска да има връзка с мен“, разказва той.

Когато бил на 18, Дейвид се разкрил пред семейството си, и въпреки че няма интерес към секса, той жадува за интимност.

„Обичам да се гушкам и харесвам физическото докосване, но нямам влечение към секс. Имал съм няколко връзки, в които съм целувал партньорите си.“

Дейвид среща Ейвъри през 2010 година на конференция в Сан Франциско. След година приятелство, мъжът предложил на семейството да направят връзката помежду им по- дълбока. Така тримата започнали да прекарват повече време заедно.

През 2014 Зеке и Ейвъри сключили брак, а малко по- късно предложили на Дейвид да гледа детето им с тях.

Превод и редакция: Trafficnews.bg