На 30 ноември киевският съд осъди Владимир Петров на домашен арест. Петров се подозира в организация на секс скандал против зам.-началника на отдела на икономическата полиция на Украйна Александър Варченко.

Според присъдата Петров трябва да остане под домашен арест до 28 януари. Тъй като киевската полиция не разполага с проследяващи гривни, униформените посещават дома на арестанта по два пъти на ден и да го снимат, за да документират наличието му.

Той, от своя страна, всеки ден ги посреща, облечен в различна премяна. „Докато си седя вкъщи можех да стегна английския си, да напиша книга, да направя плочки на корема си, да направя ремонт. Но предпочитам да седя във фотьойла си и да страдам, мислейки за несправедливостта“, пише Владимир в своя Туитър акаунт, където и споделя своите „арестантски образи“.

Посещаващите го полицаи искрено се забавляват от поведението на Владимир, но той не се отнася с кой знае какво уважение към тях. „Седя под домашен арест, два пъти дневно куките идват да ме снимат, един вид ме контролират. Реших да се забавлявам с различни костюми“, пише Петров.

Засега нито един костюм не е повторен, но Петров смята, че най- вероятно съвсем скоро ще му се наложи да смесва различните елементи от костюмите си.