Властите в Хейуърд, Калифорния, са въвели необичайни пътни знаци а да въведат ред на улицата. Един от тях е предупреждение за пешеходците, които обновяват  Facebook на смартфоните си на улицата.

По думите на Франк Холънд от местната администрация обикновените забранителни или предупредителни знаци са спрели да работят ефективно.  Те повече не привличат вниманието нито на шофьорите, нито на пешеходците, които ги смятат по-скоро за информационно-препоръчителни, отколкото задължителни, съобщава местното издание „Ти Джей”.

За да принуди хората да изпълняват изискванията за безопасност на пътя, Холънд измислил няколко пътни знака с оригинални съобщения. Едно от тях казва на шофьорите, че ограничението на скоростта от 30 мили в час е „ограничение, а не предположение”.  Друг знак пояснява, че при каране по наклон трябва да се използват „очите, спирачките и мозъкът”.

Трети знак гласи: "Първо пресечи улицата, след това проверявай Facebook".

Жителка на града отбелязва, че всички използват Facebook и затова споменаването му моментално привлича вниманието на пешеходците.

Холънд, който сам измислил текстовете за знаците, по-рано работел в областта на маркетинга. Той смята, че след известно време и тези оригинални пътни знаци ще спрат да вършат работа  и затова се готви да измисли нови.

TrafficNews.bg