Новият трейлър от дългоочакваната продукция Аладин повдига още завесата към мащабите на проекта. Много екшън в стила на Гай Ричи из улиците на приказния град Аграба, пищни дворцови празненства и улични шествия, както и още кадри от Пещерата на чудесата потапят зрителя в екзотичната приказка за очарователния крадец. Специален фокус в трейлъра е поставен върху зараждащото се приятелство между Аладин и цапнатия в устата Джин. В свои интервюта Уил Смит говори за работата си по ролята на нестандартния дух от лампата и споделя, че започва да се чувства уверен, че създава образа като „почит към Робин Уилямс, но музикално различен“. За своя „хип-хоп“ Джин Уил Смит черпи вдъхновение и от ролите си в Денят на независимостта и сериала Принцът от Бел Еър. Новите кадри от филма разкриват допълнителни детайли и за злодея Джафар, който стои в основата на тази епична история за любов, приключения, предателство и коварство.

Един от възловите елементи на оригиналната Дисни анимация Аладин безспорно са хитовите песни „A Whole New World” и „A Friend Like Me”. Новият трейлър ни потапя именно в музикалната магия на филма с новото звучене на класиките, донесли „Оскар” за оригинална музика на автора си Алън Менкин. Към филмовия саундтрак ще бъдат добавени и две нови песни, които тепърва предстои да чуем – соло на Жасмин в стила на хитовете на британската поп икона Адел и дует на Аладин и принцесата. Те са написани от Менкин съвместно с тандема, който стои зад La La Land и Най-великият шоумен Бендж Пасек и Джъстин Пол.

Аладин е поредната анимирана класика, която Дисни съживява с пълнометражен филм. Той се нарежда до превърналите се вкинохитове нови версии на Пепеляшка, Книга за джунглата, Красавицата и Звяра. През 2019-та предстои да излязат още игралните версии на Дъмбо и Цар Лъв. За визията на лентата режисьорът Гай Ричи черпи вдъхновение от Близкия изток, Индия и дори Китай, както и от автентичните приказки от сборника „Хиляда и една нощ“, част от който е и историята за Аладин и вълшебната лампа. Сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст (Ангелите на чарли, Голяма риба, Чарли и шоколадовата фабрика) и Рон Клемънтс, който стои зад сценария на оригиналната анимация. В актьорския състав на филма влизат младият талант Мена Масуд като Аладин, Наоми Скот (Звездни рейнджъри) като принцеса Жасмин, Марван Кензари (Бен-хур, Убийство в Ориент Експрес, Мумията) като злия Джафар и любимецът на зрителите Уил Смит (Мъже в черно, Аз, роботът, Аз съм легенда) като духа от лампата.