„Това е истинска възможност за хората да разберат как биха искали да изпитват платонични докосвания“ – разказва Робин Мари от град Лоурънс, Каназас, САЩ.

„Това е процес на утешение, грижа, успокояване, и отново – той е платоничен. Основната ми договорка с всеки клиент се свежда до това, че ако някой от нас се почувства неудобно, веднага ще го каже на другия“.

Дамата има 30 клиента на възраст между 20 и 75 години. При това сеансите по прегръщане се провеждат на неутрална територия – в къща, която не е собственост нито на Мари, нито на клиента.

Уговорките за срещите се случват през видео чат, а клиентът й предоставя личните си данни, за да се избегнат всякакви изненади.

„Идеята е в това, че прегръдките способстват за отделянето на хормонът окситоцин. Това помага да чувствате връзка с друг човек, въпреки че след това нищо не се случва“.

Двайсет и седем годишната Ейми Томпсън, клиент на Мари, разказва, че това е нов начин за получаване на човешка топлина в епохата на движението #MeToo, когато мъжете и жените биват обвинявани в прекрачване на границите на съгласието с предполагаемите си партньори.

Според Робин Мари, чиято тарифа е 80 долара за час прегръдки е убедена, че в скоро време този терапия ще бъде нещо обикновено в цял свят.