Татуировките може да са малки, големи, черно-бели или цветни. Някои покриват цялото тяло, други са едва забележими, но всички символизират нещо - скъп човек или спомен, хоби, известна личност, пред която се прекланяте.

Татуировката не само променя тялото, но и душата на човека, когато в нея са вложени смисъл, вдъхновение и любов.

Най-честият въпрос, който чуват татуистите е дали ще боли. Ако сте от хората, които се чудят дали да го направят, вижте какво се случва с тялото ни, когато се татуираме:

1. Ще има кръв

Татуировките се правят с игли и ако ви става лошо от кръв, помислете добре преди да седнете на стола в ателието. Съвременните машини пробиват кожата от 50 до 3000 пъти в минута, пише Dariknews.bg

2. Адреналинът се качва

Тялото приема татуирането като един вид травма и реагира с класическа "борба или бягство", което води до прилив на адреналин.

Очаквайте и опияняващо чувството, което в същото време може да има и релаксиращ ефект.

3. Нивото на болка се променя

Частите на тялото, покрити с мускули, по-лесно понасят пробожданията от тези, под които непосредствено има кост.  Затова и чувството на болка по време на татуирането е - от силно болезнено, до поносимо, при което се усеща само вибрация от пробожданията.

4. Може да се получи инфекция

В някои случаи след татуирането може да се получи инфекция. Ако забележите зачервяване или парене, потърсете помощ татуиста си или лекар.

5. Раната се превръща в изкуство

Татуировката може и да не изглежда супер красива в началото, но след няколко дни мястото ще заздравее.

6. Упорит сърбеж

Сърбежът е още един неприятен момент след направата на татуировка. С времето ще отмине.

7. Желаният резултат е налице

След миговете на болка, дискомфорт и чудения, дали ще се получи, желаният ефект е налице.