С падането на температури, на всички ни се иска да прекарваме повече време на топло у дома с чаша горещ шоколад в ръка. Освен стандартните начини за утопление, има и други алтернативни трикове, които ще ви помогнат да направите дома си по-уютен през зимата.

Ето и кои са те:

Затворете вратите на неизползваните стаи

Затварянето на вратите не само предотвратява навлизането на студения въздух в останалата част на къщата - това ще помогне за задържането на топлината, която сте генерирали (независимо дали е от радиатор, климатик или друго).

Напълнете къщите си с неща, които са приятни на допир

Кожен стол, пухкаво одеяло, рошави килими - елементи с много текстура, които са приятни за докосване и придават топлина на помещението.

Поставете фолио зад радиаторите

Поставянето на фолио зад радиаторите във вашия дом ще се отрази на топлината, която се излъчва и ще я върне обратно в стаята, вместо да и позволи да избяга през стените. Въпреки че съществува специално разработено фолио за тази цел, кухненското също ще свърши работа.

Сменете чаршафите в спалнята

Отново, понякога простичките решения са изключително ефективни, когато става дума за създаването на уютно и топло пространство. Заменете памучното спално бельо с бархетено и се запасете с допълнителни завивки.

Изключете вентилатора в банята

Вентилаторите, както в банята, така и в кухнята издърпват топлия въздух нагоре и по този начин охлаждат помещението. Ако ги използвате, включвайте ги на умерена скорост и не забравяйте да ги изключите, когато вече не са необходими.

Разместете мебелите си

През студените месеци не оставяйте мебелите до голям прозорец или до външна стена. Освен това, избягвайте поставянето на големи мебели, като дивани и кресла пред радиаторите, тъй като те ще абсорбира топлината.