След раздяла всеки човек се чувства самотен, ядосан, тъжен и доста често изпада в депресия. Наистина е трудно да се възстановите понякога, но е нужно. Няма как цял живот да живеете с тази мъка и да не си позволявате да продължите напред. След раздяла с „голямата любов“ губим вяра в любовта като цяло, мислим си че повече няма да можем да обичаме и да бъдем обичани или по-скоро ни е страх от болката, която изпитваме след раздяла.

В първия момент ни се струва, че никога няма да можем да се отървем от мислите за определен човек, но с времето това лека по лека отминава. Докато отмине ние се затваряме в себе си и губим време в страдание и самосъжаление, а времето е ценно и не трябва да го пилеем. Току виж любовта ни чака някъде, пише Actualno.com.

Ето и няколко съвета как по-бързо да се отърсите от мислите за миналото и любовта:

1. Поглезете се.

Купете си нещо ново, отидете на шопинг или пък направете малък ремонт. Съсредоточете се върху себе си и здравето си. Опитайте се да се отървете от всички вещи, които ви напомнят на него, и ги заменете с нови.

2. Заменете, изхвърлете, продайте всички вещи на бившия си и подаръците от него

Тези малки, но много значителни за вас през този период предмети ще ви напомнят постоянно за него. Ще ви връщат някъде в миналото, когато сте били заедно и сте били щастливи, а това няма да ви даде мира. Ако не искате да ги премахнете напълно от дома си просто ги сложете в някой неизползваем шкаф, килера или мазето. Нека просто са далеч от вас.

3. Погрижете се за себе си

Променете начина си на живот, независимо по какъв начин. Започнете да се храните здравословно, влезте във форма, започнете да тичате рано сутрин.

4. Поговорете с приятелите си – те са най-добрият психолог

Прочети повече Разкажете им за случилото се и бъдете искрени пред тях. Те най-добре ще ви разберат и ще се погрижат да се почувствате доста по-добре.

5. Заминете, скрийте се

Отидете при родителите си, на кратка почивка някъде далеч от бившия или пък просто няколко дни останете в дома си, за да можете да се успокоите и да влезете в ритъм. Отдалечаването е доста добра идея, защото така се откъсвате от миналото, от „вашето“ място и свиквате със случилото се по-лесно.

6. Запознайте се с нови хора

Дайте си шанс, защо пък не. Щом е приключило значи така е трябвало. Никога не се отказвайте напълно от любовта, само защото с някого не се е получило, просто не е бил вашият човек. След раздялата страданието е неизбежно, колкото и да не искаме да е така.

В даден момент ще започнете да усещате как малко по малко спомена избледнява, заместен от нещо друго. Просто бъдете силни и преодолейте този етап. Мислели сте си, че нещата са перфектни? Не се притеснявайте, те понякога се разпадат, за да може още по-добре да се наредят.