След като вече всички сме отпочинали и готови за нови начинания, трябва все пак да променим малко и начина си на живот. През лятото всеки се отпуска и почива, може би това е причината през този сезон рядко да се грижим за здравето си, пише Актуално.

Можете да си наложите някои правила, които ще подобрят здравето ви. Нов сезон - ново начало!

1. Прегърбени сте - работата на бюро създава проблеми на много хора. Дългото работене в седнало положение не ни позволява да държим гърба си изправен. Движението не е достатъчно и започвате да водите нещо като заседнал начин на живот. На всеки 30 минути ставайте от бюрото и се разтягайте. Опитайте се да се движите, колкото се може повече преди и след работа.

2. Намирайте време за близките си - когато сте затрупани от задължения, често пренебрегвате близките и приятелите си и не намирате време за тях. Това е много голяма грешка, защото по този начин се изолирате напълно и се отдавате единствено и само на работата си. В никакъв случай не позволявайте това да се случи. В живота на всеки един човек трябва да има поне малко забавление и релакс. Колкото и претоварено да е ежедневието ви, поне веднъж в седмицата намирайте време за близките си. Опитайте се да съчетаете работата и забавлението, за да водите пълноценен и интересен начин на живот.

3. Яжте полезни храни - през по-студените месеци тялото ви се нуждае от повече хранителни продукти. Опитайте се да подобрите хранителния си режим. Не приемайте „ празни '' калории, които се лепят моментално, но не ви дават нищо положително. Хранете се здравословно, за да се чувства тялото ви добре. Не се доверявайте на всички зеленчуци в супермаркетите, а само на сезонните. Тези, които не растат през есента са получени чрез много химикали и са изключително вредни за храносмилателната ви система.

4. Посетете дерматолог - след като цяло лято сте се излагали на силното слънце, е време да се погрижите за кожата си и да се уверите, че тя е в добро състояние. Дори да сте използвали високи слънцезащитни фактори, това не е гаранция, че всичко е наред. Особено хората с по-светла кожа трябва задължително да направят преглед. Ако имате много бенки или ново появили се, незабавно се консултирайте със специалист.

5. Погрижете се за формата си - през лятото повечето хора се отпускат и искат да си починат, не мислят за тренировки и движение. Сега е моментът да подобрите фигурата си. Започнете да тренирате усилено, а ако нямате достатъчно време да го правите редовно, просто се погрижете да се движите повече. Според последни проучвания по 17 минути активно движение на ден е напълно достатъчно, може да го съчетаете с изкачване на стълби или интензивна домакинска работа. Това ще подобри здравето ви и ще ви гарантира красива фигура.