Хората са казали: "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", но в ерата на технологиите и социалните мрежи, които завземат голяма част от ежедневието ни, по-правилно би звучало: " Светът е голям и от Facebook няма спасение".

Норално е да комуникирате там с различни хора, да споделяте интересни моменти или да популяризирате бизнеса си, но е редно да знаете кога обикновените посещения се превръщат мания, пише Sofialive.bg

Ако са на на лице тези 4 признака, значи определено трябва да оставите Facebook поне за малко:

Не можете да си представите деня без да посетите тази социална мрежа

В случай, че за вас е огромна трагедия да нямате достъп до Фейсбук, определено сте пристрастени към него. Нещата, които се случват там обаче, няма да избягат, но пък пропускате ценни моменти и преживявания навън, в реалността.

Безцелното разглеждане ви е запазена марка

Часове прекарани в разглеждане на чужди снимки, статуси, профили, преглеждане за хиляден път на вашите собствени и гледане на всевъзможни видеа, новини и фен страници. Познато ви е, нали? Доста често обаче, това е просто придобит навик макар и реално да не сте заинтересовани от всичко, което виждате. Освен, че подобно занимание е напълно безсмислено, то отнема голяма част от времето ви, в което може да направите куп полезни неща.

Изпитвате нужда от отразявате всичко в профила си

Без значение дали става въпрос за екзотична екскурзия, провокативен статус, изявление свръзано с раздяла или събиране или пък някакво "велико" философско ваше прозрение- вие трябва да го направите публично и разбира се, така да е всеки ден. Тагването от всички възможни заведения, паркове, ивенти и дори от тоалетната на някой мол също са задължителна част от вашият публично личен живот. С тези "изяви" обаче, няма да станете известни, а по-скоро крайно досадни.

Предпочитате да общувате чрез Facebook дори с най-близките си

Липсата на желание да излизате и да говорите очи в очи дори с най-добрите си приятели или с роднините си, за сметка на провеждането на чатове и видео разговори с тях, също е доста тревожен признак за вманиачаване във  Facebook.

Разбираемо е да комуникирате по този начин с някого, ако е прекалено далеч от вас, не сте много близки или работите от вкъщи и получавате наставление за задачите си онлайн. Но да искате да си изясните важен въпрос чатейки с най-добрия си приятел, който на всичкото отгоре живее на съседната улица... не е особено добра идея.