Три годишно момче си спомня как е бил убито в миналия си живот. Това се случило в Голанските възвишения близо до границата на Сирия и Израел. Детето казва, че е било убито с брадва в предишния си живот, след като завело полицаи до мястото, където било погребано тялото - това, което те намерили било само скелет.

Детето посочило и къде се намира оръдието на убийството - разкопали мястото и открили брадва.

Момченцето принадлежи към етническата група друзи и в тази култура съществува вярата в прераждането. Разказът и откриването на реалните доказателства от властите изумили дори скептиците.

Момченцето има продълговато червено родилно петно на главата. Друзите вярвали, че родилните петна са свързани с миналия живот и със смъртта на човека. Когато детето се научило да говори, разказало, че е убито с удар с брадва по главата. Старейшините го помолили да ги отведе в дома, където живеело при предишното си прераждане, ако си го спомня. То казало, че живеело в съседното село. Когато пристигнали там, то си спомнило името, което носило в миналия си живот. При разпита на съседите станало ясно,че преди 4 години мъж изчезнал безследно.

Детето си спомнило и името и фамилията на своя убиец. Когато го срещнали, предполагаемият извършител на престъплението пребледнял, но отрекъл да има нещо общо. Тогава момченцето казало, че може да покаже къде е било погребано тялото. На посоченото място открили скелет на мъж с рана на главата. След установяването на тези факти убиецът направил самопризнания.

TrafficNews.bg