Всеки, който живее в малък апартамент знае, че тук всеки квадратен метър е ценен. Трябва да обмислите внимателно как да оформите всичко така, че да имате функционални и комфортни зони, но и достатъчно място за движение. Един от начините да осигурите повече пространство е да комбинирате спалнята и всекидневната.

Ето няколко примера, които могат да ви вдъхновят за това.

1. Скритата спалня

Малка дневна с бели стени, модерни висящи шкафове, диван и маса, разположени на нисък подиум с разтегателно легло, пише Idei.bg.

2. Стандарт за елегантност

Просторна елегантна всекидневна с бели тухлени стени, вградени рафтове с красиви статуи и декор, ъглово канапе с неутрално сиво, голям килим в сиво-сини тонове и уютна спалня с дървено легло, скрито зад плътни бели завеси.

3. Простота и функционалност

Малка стая с неутрални сиви тапети, уютен диван и легло, отделени от главната зона на стаята с гардероб.

4. Контрастна комбинация

Очарователен дизайн на модерен едностаен апартамент с оригинална декорация на стената, с дървени дъски, черен диван в дневната и легло, скрито зад луксозна завеса от черен цвят.

5. Магията на бялото

Стая със снежнобяла стени и диван, легло в ниша и много оригинални дреболии, които изглеждат впечатляващи на белите стени и създават уникална атмосфера.

6. Уютно гнездо

Чудесно светло пространство с всекидневна в елегантен диван и изобилие от цветни аранжировки в саксии. Леглото е разположено в малка ниша зад завесите.

7. Небрежно

Просторна стая с леки преградни стени, бял диван, масичка за кафе, изработен от стъкло, и легло в една ниша, огромен брой снимки на стената и оригинална закачалка, който разделя спалня и всекидневна.

8. Лаконичен дизайн

Прекрасен интериор на малка стая, съчетаваща място за сън, и зона за почивка и гости. Декорация на стените и пода прави тази стая визуално по-голяма, а ярката завеса разделя двете функционални области.

9. Модерна класика

 

Стандартна стая с висококачествена светла украса, визуално разширяващо се пространство, елегантен черен диван, миниатюрна маса, тв зона и висока стойка, която побира спалнята с удобно модерно легло.

10. Интериор от корицата

Великолепна дневна с дизайнерски мебели и зона за спане, разположена зад ниска част от гипсокартон.