Много са романтичните места по цял свят. Има обаче няколко дестинации, които се радват на популярност. Денят на Св. Валентин наближава и всеки човек, който има на сърцето си любим/а, се замисля как да отбележи празника.

Дори и да не сте от най-горещите почитатели на този празник, със сигурност няма да откажете една романтична среща с любимия човек. Представяме ви 10-те най-романтични дестинации:

1. Венеция

Дори няма нужда от думи, за да ви обясним защо този град се оценява като най-романтичния. Канали, гондоли, хиляди влюбени, хванати за ръка... Класически италиански песни.

2. Париж

Още една дестинация, която изниква в ума на всеки човек, който се готви да отпразнува Деня на влюбените.

3. Гранада

Красивият испански град е желана дестинация за влюбените. Очакват ви прекрасни гледки, озарени от залязващото слънце. За доброто настроение допринася и испанският климат.

4. Сан Франциско

Прекрасна дестинация, която завинаги ще остане в сърцето ви. Особено ако я посетите по случай Деня на влюбените.

5. Прага

Столицата на Чехия е вдъхновяваща. Питайте някой, който е бил тук и той ще потвърди думите ни. Магията на стария град ще ви плени.

{{page}}

6. Санкт Петербург

Отличен избор за разнообразяване на настроението и обстановката. Денят на Св. Валентин на руска земя - представяли ли сте си го? Искате ли да опитате?

История, култура, красива инфраструктура... омагсьосващ залез над замръзналата р. Нева.

7. Брюж

Град, който е истински пример за средновековен романтичен европейски град. Прекрасен избор за дестинация за влюбени. Красотата на малкия град ще ви грабне.

8. Рим

Всички пътища водят до Рим. Ще изминете ли разстоянието до Ватикана по случай празника на влюбените? Вечният град често "гостува" в новините, но понякога забравяме колко много си струва да го посетим на място.

9. Бали

Бали... След филма "Яж, моли се и обичай" може би няма нужда да ви описваме колко красива дестинация е това. Дори много книги използват мъдростта на населението на Бали, за да ни дадат път към оптимизма, усъвършенстването и добрия начин на живот.

10. Ню Йорк

Космополитният град е средищна точка на много култури. Един ден е напълно недостатъчен, за да опознаете Ню Йорк. Голямата ябълка е дестинация, която си заслужава да планирате добре и за която да отделите поне седмица!

Още новини ТУК

TNS.bg