Празната стена в един дом е тъжна. Тя не носи настроение, не дава нищо на стаята и може да разруши дори и най – красивия интериор със скъпи мебели. Същевременно една добре декорирана стена има силата да трансформира пространства, разказва истории, придава индивидуалност и персонално излъчване на дома.

Ако имате празна стена у дома, време е да я промените, пише Idei.bg. Гледайте на нея като на бяло платно, на което може да разгърнете фантазията и потърсете вдъхновение.

Галерия на стената


 

Използвайте празна стена, за да покажете най-хубавите си снимки, независимо дали са на семейството или от незабравими пътешествия. Покажете вдъхновяващи моменти, скъпи моменти и спомени.

Закачете чинии

Създайте интересен ефект като изложите колекция от чинии върху празната стена. Използвайте такива, които са сходни по цвят и тон или изберете едноцветни, но в разнообразни форми. По същия начин може закачите огледала, шапки….

Вертикална градина

Живата стена е не само красива, но също може да намали шума, да подобри качеството на въздуха в помещенията и има успокояващ ефект.

Огледала

Съберете различни по форма и големина огледала и ги закачете по групи на празната стена. Това придава драматизъм и отразява светлината в помещението.

Дървена стена

Придайте на празната стена топъл, рустик вид като декорирате с дървена ламперия или панели. Ако имате възможност, използвайте рециклирани дървета. Всяка дъска е различна и това ще придаде на стаята характер и неповторимо излъчване.

Черна дъска

Празната стена наистина ще се превърне в платно, ако я покриете с черна боя за писане по нея. Изразете настроението си, нарисувайте спомени или просто следвайте фантазията.

Сложете виното

Ако нямате място у дома, възползвайте се от празната стена и я превърнете в място, на което да изложите бутилките с вино. Семпъл рафт е идеалното решение.

Закачете светлини

Колекция от лампи е нестандартно, но много хитро решение за празната стена. Изберете модели с интересна визия и внесете атмосфера в стаята.

Стикер

Голям стикер е бюджетно, но винаги добро решение за празната стена. Съобразете стила и цвета на мебелите и създайте ваше произведение.

Висящи рафтове

Подредете любимите си предмети и спомени на рафт и вашата празна стена се превръща във фокусна точка. Нека изложеното да разказва история или да покаже любимите ви изживявания.