Ако търсите топло, екзотично, красиво, спокойно и чисто място, на което да прекарате няколко слънчеви дни (а защо не и седмици), но не може да си позволите лукса на Малдивите, Бахамите или Сейшелите, защо не обърнете поглед на юг, където съседна Гърция може да ни предложи не по-малко вълнуващи и също толкова пясъчни изживявания?

Просто си изберете остров. Ето няколко предложения за 20 удивителни плажа:

1. Агиос Йоанис, остров Пелион

Не е нужно да напускате континента, за да видите някои от най-добрите плажове, които има в страната - това пясъчно съкровище се намира в югоизточната част на Тесалия, в Централна Гърция.

2. Егремни, Лефкада

Ако раят беше цвят, той щеше да е поразителното светло синьо на водата на плаж Егремни на остров Лефкада. Свързан с континенталната част, той е един от малкото гръцки острови, достъпен с кола.

3. Агиа Анна, АморгосАгиа Анна стана най-известният плаж на Аморгос, след като беше част от филма на френския режисьор Люк Бесон от 1988 г. The Big Blue.

4. Полиегос

Това е най-големият необитаем остров в Егейско море. Името означава "много кози" и те са единствените обитатели, които ще намерите тук.

5. Сейшели, Икария

Най-красивият плаж на Икария е достъпен след 20-минутно ходене, а удивителните води с цвят аквамарин и белите скални образувания определено си заслужават усилията.

6. Врика, Антипаксос

Този малък остров е перфектният малък рай за онези, които търсят уединение и спокойствие.

7. Миртос, КефалонияНеизменно определян като един от най-красивите плажове в Гърция, няма как да не поискате да прекарате поне ден на белия пясък. Миртос се намира в основата на две планини - Agia Dynati и Kalon Oros - и е заобиколен от стръмни варовикови скали.

8. Ватера, Лесбос

Идиличен и неподправен, Ватера е един от най-дългите плажове на острова. Той е идеален за семейства, които търсят незабравимо лято.

9. Клефтико, МилосДостъпен само с лодка, Клефтико е старо свърталище на пирати и ще ви очарова с чудни каменни образувания.

10. Ливадаки, Фолегандрос

Този каменист плаж е любим на много хора заради богатия морски живот в района.

Източник: profit.bg