Пенсионери трябва да пътуват прави в продължение на 20 километра до Пловдив, заради недостатъчно места в автобуса. За проблема ни сигнализира читател на TrafficNews.bg, който работи в голяма фирма в областния град, но е избрал да живее в Цалапица. Поради екологични съображения, всеки ден пътува по маршрута Цалапица-Пловдив с междуселищния автобус. Ето какво обаче ни разказа за неволите в обществения транспорт:

"Тази седмица автобусите, който тръгват от Цалапица в 8:00 часа, с които обикновенно пътуват 30-35 човека, предимно възрастни хора, са с капацитет 20 човека. Лесно можете да се сетите, че 10-15 човека пътуват прави (растоянието от Цалапица до Пловдив е 20 км)", обяснява мъжът.

Той няколко пъти се е обръщал към управата на фирмата превозвач Хеброс бус, но без успех. "От там ми отговарят: "Законът позволява до 30 км превозване на правостоящи и ако имаш оплаквания обърни се към Тотев"", обяснява той за безуспешното търсене на решение на проблема.

Твърди, че автобусите по този маршрут се управляват от шофъори пенсионери и непрекъснато закъснявали с 20 минути. Това също е било причина да търсят управата на фирмата превозвач, но отново без някакъв реален резултат.

На най-неприятния пример за проблемите с автобуса от Цалапица за Пловдив станал свидетел в сряда сутринта. Автобусът за пореден път бил претъпкан, но не това възмутило читателя ни.

"Възрастни хора пътуваха 20 км прави, аз и всички по-млади преотстъпихме местата си, но те не стигаха. Най-покъртителното беше, че в автобуса бяха пратили една жена от администрацията на Хеброс бус (нещо като контрол), която през цялото време стоеше на мястото за инвалиди и не благоволи за стане, дори след като й направих забележка" разказва той. "Когато се развиках и й казах "За каква се мислиш, та стоиш на товаа място, а възрастната жена права?", тя най-нахално ми отговори "Т'ва ми е работата"", ядосва се мъжът.

"Може ли някой да ми обясни каква е тази работа, на която ги назначават от Хеброс, където се изисква да стоят на мястото за инвалиди, гледайки възрастни хора как 20 км, едва стоят прави в автобуса?", пита в заключение той.

Обърнахме се със същото питане и към превозвача и все още очакваме техния отговор.

Снимката е илюстративна!