Ново предизвикателство във Facebook набира скорост, става ясно от една история, разказана в Daily Mail. То изключително много наподобява една позната отпреди две години "игра" в социалната мрежа, която беше точно толкова зловеща, колкото и сегашната. Тогава деца изчезваха за 72 часа... Същата нелепа мания във Фейсбук набира популярност във Великобритания. Сега обаче са поставени други времеви рамки - 48 часа. Шокиращата игра кани децата да се скрият от родителите си възможно най-дълго. Участниците в играта получават по-висок резултат всеки път, когато се отбележат или качат снимка в социалните медии.

Ето я и историята: 11-годишната Лия Тейлър изчезна за повече от 24 часа, оставяйки семейството й да се измъчва от безпокойство. Лия била в колежа "Марвел" в източната част на град Хъл, но преди баба й да я вземе от училище, момичето избягало. След различните й постове в социалните мрежи семейството й излязло да я търси. На другия ден Лия била намерена и изпратена в полицейско управление.

Момичето, което било открито заедно с друга ученичка на 12 години, казало много малко, но станало ясно, че причината е 48-часовото предизвикателство, което се разпространява около младежите във фейсбук. Бабата на Лия, която има общо 19 внуци, смята, че внучка й е била подмамена от други да направи белята, пише Блиц. Решена да предотврати разпространението на играта сред младежите, бабата на Лия иска да предупреди родителите за играта, за да не се налага да преминат през ужаса с изчезнало дете или внук.

"Ужасно е. Фейсбук трябва да сложи край на това. Като за начало не бива да позволяваме на непълнолетните деца да се регистрират там. Децата виждат твърде много неща онлайн за тяхната възраст. Нека не им позволяваме да ползват фейсбук, докато не са навършили 16 години. Това е плашещо. Минавайки през целия този ужас, за капак я виждаме във фейсбук. Много хора ми разказаха за това предизвикателство. Аз съм старомодна, но мисля за децата и просто искам да ги защитя", споделя бабата.