Забравен знак на кръстовище в Пловдив превърна хиляди шофьори в нарушители. Той е бил поставен на кръстовището на булевард "Руски" и улица "Гладстон" в посока от гарата към "Шести септември". Това, вероятно, е станало още преди да започне ремонта на източното платно на "Руски" в участъка между "Гладстон" и улица "Преслав".

Ремонтът приключи преди повече от месец и платното беше отворено за движение. Да, обаче някой е забравил да махне един от знаците от временната организация на движението, която е била в сила по време на работата на строителите.

Движещите се в посока от Гарата към "Шести септември" се сблъскват със знак "Задължителен завой надясно след знака". Той, реално, ги насочва към "Гладстон" и им забранява да продължат напред по вече отворения участък от "Руски".

След махането на загражденията, шофьорите, дори тези от градския транспорт, вече се движат по източното платно на "Руски". Наличието на знака обаче прави всички тях - хиляди души всеки ден - нарушители.

Напълно възможно е някой строго следващ правилата водач, бил той от друг град или пък от чужбина, наистина да е завил надясно, спазвайки указанията на забравената табела.