Изсъхнало дърво застрашава деца от Пловдив, които ежедневно си играят около него. За риска сигнализира читател на TrafficNews.bg.

“Искам да се обърна към вас за съдействие, за премахване на изсъхнало дърво, което създава опасност за живота и здравето на играещите около него деца”, пише читателят ни. Той пояснява,  че дървото се намира в градинка на гърба на блок на улица „Петко Д. Петков”. Същото е в непосредствена близост до класна стая на училище „Душо Хаджидеков”, която е разположена в подблоковото пространство на близък адрес.

„Тъй като тази градинка е най-близо до въпросната класна стая, децата си играят около изсъхналото дърво и така са изложени на риск”, коментира мъжът. Преди повече от месец той изпратил електронно писмо до Община Пловдив. Ефект обаче нямало – нито мерки били взети за дървото, нито той получил отговор на писмото си.

Потърсил и ОП „Градини и паркове”, но и там не успял да открие някого, който да обърне внимание на проблемното според него дърво. „Историята показва, че у нас винаги важи поговорката "След дъжд качулка" и отговорните институции се задействат едва когато се случи фатален инцидент”, пише читателят ни и призовава за гласност на ситуацията с опасното дърво.

Ние нямахме подобни проблеми със свързването с ОП „Градини и паркове”. От там приеха сигнала ни и заявиха, че ще извършат проверка, за да стане ясно проблемно ли е наистина дървото и има ли нужда да бъде премахнато. Малко по-късно ни информираха, че проверката е показала, че дървото наистина е изсъхнало. Било на скрито място и вероятно заради това не е било забелязано от еколозите, които по принцип подават сигналите за премахване на такива дървета.

Предстои служители на общинското предприятие да премахнат дървото.