Нарушенията по пловдивските пътища нестихват. Неправилно паркирали, препречващи нелепо пътното платно под претекст „престой“, отнемащи предимство, изпреварващи нелепо… има колорит, разнообразие и най-вече изобилие от всеки вид проявена несъобразителност, непукизъм, та чак до арогантност, от шофьорите.

Седналите зад волана често забравят, че след малко ще бъдат в ролята на пешеходци или че биха използвали изключително нецензурни възгласи, ако някой от колегите им прилага прийомите, с които те сами се опитват да „надхитрят“ пътните правила.

Читателите на TrafficNews.bg обаче за изключително чувствителни към всички тези прояви на нецивилизовано шофиране, спиране и паркиране. Те неуморимо фотографират нарушения и нарушители и изпращат снимките, за да ги публикуваме като „честитка“ – пък дано някой се трогне и вразуми. Стараем се да публикуваме всички сигнали, но тъй като количеството им понякога е рекордно, налага се да основен специализирана рубрика "Изцепки на колела", в която ще даваме гласност на АВТОнесправедливостта в Пловдив. 

Пловдивчани дебнат и съблюдават, не можете да им се изплъзнете. А ако се разпознаете сред "Черната фотокнига" и планирате да не си вземете поука, следващия път поне се усмихнете на скритата им камера.

Затова към днешна дата ви представяме седмичен дайджестив на пътните изцепки, колекционирани от читатели на TrafficNewas.bg, като цитираме дословно техния коментар към изпратените кадри:

1. "Поредно неправилно паркиране от ,,богатите честни бизнесмени,,":

2. "Във вторник на обед към 13:30, когато отивах с колата си на работа, един нагъл шофьор ме засече! Аз пътувах към Рогошко шосе, а той реши че на излизане от Рогошките гробища ще завие на ляво, там където има право само надясно. Не стига това, ами караше някакви летви и дървета, които падаха през целия път пред мен! Имаше много движение и не можах да го изпреваря! И дори не се извини... нямам думи!"

3. "Това е алеята към върха на Данов хълм, започваща от ул. "Стефан Караджа" и ул. "Б. Здравков". Законът забранява влизането по алеята със знак В1 - забранено влизането на пътни превозни средства, да не говорим за паркиране. Нарушителите са налице - преброих шест автомобила. Наказание няма, следователно всеки ден ситуацията е аналогична. Очаквам скоро да се покачат до горе."

4. "Булевард "Победа" всекидневно е окупиран от коли. На кадрите се вижда как пет автомобила са спрели неправилно при наличието на знак "забранено за паркиране и престой" и се е образувало задръстване. Две от колите са паркирали пред банка ДСК. Вероятно, за да не се налага на собствениците на джиповете да не ходят пеша."

5. "Без коментар. 2 в 1 - изкуството да попречиш на пешеходци и велосипедисти с един автомобил."

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на наглеците.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.