На необясним воден режим са подложени жителите на пловдивското село Браниполе. Наша читателка се оплака, че вода имало само по час-два на ден и не се знаело кога точно ще дойде.  Само на 1 километър сме от Пловдив но в много неща сме години назад. Чашата преля, пише читателката ни.

Според нея режимът продължава цяло лято. Звъним, питаме кметството, питаме ВиК, никой нищо не знае. Много често и ток нямаме, оплаква се една от потърпевшите в селото. От кметството постоянно ни лъжат, че има авария ...Това е всеки ден. Тръгвам на работа в 7 часа - няма вода. Връщам се в 7 вечерта и още няма. На първия учебен ден вместо с букет цветя учениците трябваше да ги пращаме със сапун и хавлия на училище. Децата от детската градина не можем да ги изкъпем като се приберат. Да не говорим за домакинската работа, допълва читателката ни.

Според нея се говори, че водата във Браниполе се спира, защото богаташите с вилите от съседното село Белащица са си платили да имат налягане. Вече започнахме да го вярваме. Защото постоянно от кметството казват че има авария, а звъним във ВИК и там не са и чули за това, завършва жената.

Фейсбук страницата на Браниполе прелива от възмущения и шеги по повод сухия режим. Хората се майтапят, че в пустинята има повече вода, отколкото в Браниполе и се чудят кога ще имат привилегията да се изкъпят. Други се шегуват, че ураганът Ирма преминал през селото и отнесъл водопроводите и помпите.