"Минавам на червено като истински наглец, но се мисля за хитрец", дали това си е тананикал пловдчанинът, извършил целенасочено нарушение на пътя, не можем да кажем, но пък този лайтмотив е достоен да озвучи нелепата случка. 

Читателка на TrafficNews.bg ни изпрати снимка на кола с пловдивски номер, чийто пилот потъпква правилата за движение по пътищата, преминавайки на чист червен светофар при кръстовището на бул. "Руски" с бул. "Шести Септември". И не, не се дължи на объркване, подвеждане или недоглеждане - няма смекчаващи вината обстоятелства, а деянието е извършено с пълно съзнание. 

"Ние карахме в средна лента, а светофарите над цялото платно светеха единодушно в червено. В този момент, докато всички чинно изчакват разрешителен сигнал, от дясната лента фотографираният автомобил дебнеше праводвижещите се и в момент на пролука просто си зави", посочи пловдивчанката.

Уточняваме, завиването се осъществява на кърваво червен светофар. За съжаление нашият антагонист не бил единствен. Поне три коли постъпили по същия начин, докато светофарната уредба на дясната секция сочела абсолютна забрана за преминаване.

Не случайно са изградени светофари, ако можеше без тях, ако движението можеше да се регулира по друг начин, те нямаше да съществуват. Такъв тип нарушения могат да прераснат в нещастни случаи и да костват живота не на един и двама. Затова екипът на TrafficNews.bg няма да спре да публикува нарушителите на пътни правила с надеждата да повлияе на мнозина и генералната превенция да е факт. С надеждата, че животът на вашия съсед, приятел, роднина, на вашия любим човек, ще бъде опазен.