Повреда е причината бус на пловдивска транспортна фирма да блокира за часове локалното платно на булевард „България” в понеделник вечерта. Това съобщи за TrafficNews.bg представител на фирмата.

Той обясни, че колелата на буса започнали да затягат и имало риск да блокират. За да не стане така, че бусът да аварира в една от лентите на основен път като булеварда, шофьорът го е вкарал в локалното. Там се е наложило да спре, за да не блокират колелата напълно.

Припомняме ви, че  читатели на TrafficNews.bg сигнализираха, че еднопосочното локално е блокирано от буса на транспортната фирма. Единственият начин живеещи в района да стигнат до домовете си бил да минат през велоалеята. Читателка посочи, че бусът е на мястото от часове. Също така заяви, че не за пръв път машината спира в локалното, а не в близкия паркинг.

От фирмата обясниха, че спирането в локалното е единичен случай и причината е само и единствено повредата. Потвърдиха, че бусът е бил на мястото няколко часа. Причината за това била, че монтьорът, който трябвало да отстрани повредата, се забавил заради друг ангажимент. Пристигнал някъде след 21 ч.

Благодарим на читателите ни за подадения сигнал. Изпращайте ни и Вие сигналите си за нередности - на нашата страница във фейсбук или на redaktor@trafficnews.bg .