Видео на побой над мъж взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда, как шестима бият мъж на плажа в Несебър. Не се знае какво е породило агресията у мъжете. Според част от коментаторите във Фейсбук битият мъж е бил агресивен и си е „търсил” боя. Някои твърдят, че налагащите мъже са спасители, но на кадрите се вижда, че те нямат типични червени шорти.  Докато „батките” раздавали юмруци на брега на морето, десетки са наобиколили млатещите се.

Не закъсняха различни коментари. Много хора се застъпиха за жертвата с думите, че не е редно шестима да „млатят един”. Други пък определиха боя като „селска проява”:

„Основна тенденция на поведението на селските пръчки е проявата на агресия,тя задължително проявява агресия спрямо предварително избрана жертва.Ако обаче селската пръчка срещне силен и трудно победим съперник,тя търси помощ от други представители на вида.Препоръчително е при сблъсък с представител на вида селска пръчка да се избягва вербален и интимен контакт,а физическият да бъде ограничен до естествена самоотбрана с бухалка или мачете. С това се изчерпват външните белези,които отличават селската пръчка от обикновените хора.До момента не е открит метод,по които видът да бъде премахнат,а и самата селска пръчка е устойчива и прилича на мутирала хлебарка”

 Не липсваха и защитници на биячите, че  „всеки е свикнал да си прави каквото иска, да погазва всякакви норми и правила.Има си на плажа една информационна табела как и кога може или не може да се влиза в морето ама за бай Ганьо тя не важи”.

„Мен що не ме бие никой като отида на охраняем плаж? Защото там има правила! А аз след като съм в тази зона съм длъжен да спазвам правилата, които са определили хората, които отговарят за сигурността на плажа! Защото след това държавата търси отговорност от спасителите, когато някой чобанин като този се прави на велик мореплавател!”.