"Спешно търся дом за едно прекрасно кученце, изоставено от стопанката му", пише пловдивчанката Пепи Радева във Фейсбук. Съдбата на животинчето ще бъде решена утре, когато в блока в Кючук Париж свикват събрание, на което да бъде решена съдбата му. 

Друга читателка на TrafficNews.bg Нели Чернакова ни разказа и трагичната история на изоставеното кученце. На 18 август собственикът му Иван Жилов починал и жената, с която той живеел, напуснала жилището като изхвърлила кучето навън. Макар че очевидно го отвела надалеч, животинчето намерило обратния път към дома и вече седмица живее на изтривалката пред жилището на починалия си стопанин. Жена от входа започнала да му носи храна и вода, но съседите се възпротивили то да продължи да живее там. 

"Открихме приятелката на Жилов в Брестник, разговаряхме с нея и с братята й, но те отказаха да вземат животното при тях. Казаха ни да го отведем в приюта. Кученцето е на 7 години и има тумор на корема. Ако го отведем в приюта - то няма да оцелее. А тя е толкова мила, кротка и добронамерена към хора, деца и животни. Моля ви, помогнете да намерим дом на кучето!", моли Нели Чернакова.

Пепи Радева също пише: "Ако нямах толкова животни, нямаше да моля никой.  Единственото, което трябва е едно малко кътче в сърцето на някого, за да е прибрана на топло и сухо. "Ще помагам, стига да се намери човек със сърце!". Тя е оставила и телефон за връзка 0884 736 508.