Куриозна глоба смая пловдивчани, а интернет спомогна за бързото разпространение на снимката на невалидния фиш. Служители на ОП "Общинска охрана" налепили фишове за глоба в размер на 20 лева на 7-8 спрели автомобила на ул. "Захари Стоянов", за следното нарушение: „Паркиране отдясно по посока на движението“.

Парадоксално служителите са се позовали на чл. 4б от Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив, който гласи:

За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя, а на път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.

Улицата, на която се развил куриозът, е еднопосочна. Смаяните пловдивски шофьори, собственици на колите с "честитки", извикали полицаи, които констатирали, че фишовете са сгрешени, и ги отлепили. 

Репортер на TrafficNews.bg потърси за коментар шефа на ОП "Общинска охрана" Александър Стайков. Той потвърди за случилото се и обясни, че фишовете са сбъркани и няма да влязат в сила. От друга страна, Стайков отбеляза, че миналата седмица в операстивния център е постъпил сигнал за друго нарушение на същата улица. При направения оглед е установено, че колите от лявата страна имат право само на престой, но не и на паркиране. В следствие на констатациите са проведени разговори с живущите, така че да не се стига до последващи глоби и колите им да не представляват опасност за ПТП.