Да си режеш ноктите през отворен прозорец на пъпа на Пловдив - не шега, а документиран факт! За жената, решила да създаде изкуствен дъжд от рогови израстъци и да посипе с тях главите на пловдивчани, сигнализира буден гражданин, който е възмутен от нецелесъобразната проява на дамата. Ноктите валят в началото на ул. "Константин Стоилов" на метри от Джумая джамия, посочи той. 

"Да се качиш над главите на хората, за да си режеш ноктите, това е повече от грозно и не е присъщо за една дама", счита той. 

Ние не искаме да категоризираме постъпката на жената, но също така не считаме за редно да бъдат изхвърляни биологични отпадъци през прозореца. Това ни напомни за дългогодишните упорити навици на част от гражданите, изразяващи се в тържествено мятане на чанти със смет и други отпадъчни суровини през балкона - пък където се приземят. Подобен е проблемът и с фасовете, хвърляни със замах през перила на тераси и политащи в неизяснени посоки.

Считаме, че никой не би желал незагасена цигара да се озове между косите му, нито чанта с отпадъчно съдържание да се стовари върху главата му. Изгаряния, комоцио... с ноктите няма как да бъдат причинени такива щети, но пък някой особено гнуслив последовател на известния детектив и педант по чистотата Монк може да реагира крайно емоционално.