Контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци блокират пешеходна пътека и стълбището, подстъп за Старинен Пловдив, в центъра на града. Звучи ли ви познато? Вероятно, защото други кофи за боклук от същия тип изправиха пловдивчани пред мисията невъзможна, в случай че дръзнат да пресекат "зебра" в кв. Съдийски. 

Очевидно пъстроцветните контейнери, разположени на кръстовището на ул. "Иван Перпелиев" и ул. "Митрополит Панарет", следват стриктно примера на побратимите си, като са се позиционирали точно на тротоара накрай маркировката. Кофите препречват пътя както на пешеходците, които пресичат, така и на движещите се по тротоара. И в двата случая хората са принудени да се движат по пътното платно. 

За поредното блокиране на тротоарни площи и пешеходни пътни пространства, съобщи читател на TrafficNews.bg. Тъй като случаите зачестяват, възможно е да се отправи предположение, че контейнерите биват неправилно позиционирани от хората, които се грижат за тяхното изпразване. Затова се обръщаме с апел за обмислено поставяне и боравене с тях, така щото достъпът до тротоара и придвижването на него да станат мисия възможна за пловдивчани и гостите на града.