След материал на TrafficNews.bg, в който ви показахме как майки и деца бяха нахапани от бълхи на парк „Рибница”, вече е дезинфекцирано. Това разказа нашата читателка, която бе потърпевша от гадините.

След неприятната случка тя е избягвала площадката за игра до петък вечер, но когато с момченцето й отишли, за да играе малкия, тя видяла, че във вторник вечерта, парка е бил обезпаразитен.

„Вече сме спокойни за децата си, но мисля, че не трябва да се стига до медиите, за да се върши работата както трябва”, коментира вече доволната майка.

По думите й всички родители, посещаващи парк „Рибница” вече са спокойни.

Припомняме, че деца и техните родители бяха нахапани от бълхи по време на игра.

Две семейства завели малките си дечица, на 2 годинки и година и половина, на детската площадка в парка. За малчуганите било истинско щастие да заровят играчките в пясъчника, а за родителите - да се любуват на децата си от пейките под сянката.

Не след дълго една от дамите усетила леко пощипване и ръката започнала да я сърби. Тя помислила, че е комар, и не реагирала. Сърбежът обаче се преместил и на друга част на ръката и тя се усъмнила, че някакво друго насекомо я е полазило. Огледала се и нищо не забелязала.

Едва след като се прибрали вкъщи, забелязала червени петна по себе си и по детето. Докато го преобличала, малка черна гадинка скочила от телцето на момченцето. Майката бързо я хванала и установила, че това е бълха.

Парк Рибница е един от големите паркове в квартала. Ежедневно десетки деца се забавляват на детския кът, а по-възрастни отмарят по озеленените алеи.