За масово нашествие на джебчийки в Слънчев бряг алармира жител на Бургас във Фейсбук. Три девойки с неустановена самоличност откраднали дамската чанта на приятелката му от клуб в курортния комплекс. В чантата имало телефон на стойност 1500 лв, портмоне пълно с пари, яке, слънчеви очила и други ценни вещи и документи.

След подаване на оплакване в полицията непосредствено след кражбата, потърпевшите получили обаждане, че личната карта е намерена и предадена в РПУ Несебър. Полицията обаче не се поинтересувала как и къде е намерена и двамата решили да проведат собствено разследване. Издирили човека, предал картата в полицията, а той ги завел на мястото, на което я намерил.

Бургазлията е пуснал видеозаписи от изпразването на портмонето на приятелката му и как 3-те джебчийки продължили наперено да бръмчат из Слънчев Бряг. Трите крадли обаче допуснали неблагоразумието да се снимат в дискотеката. В момента сме много близко до разпознаването им, хора работят по изчистване на записа, а полицаите от РПУ Слънчев Бряг са нащрек за тях, пише бургазлията и призовава всеки, който има информация за джебчийките, да му сигнализира. А почиващите в курортния комплекс и онези, на които им предстои почивка там, трябва да бъдат изключитено внимателни.