„Знам че живея в Пловдив, и е неприсъщо да имам усещането, че съм на село, но.....”, така започва разказът на наш читател. Мъжът живее на булевард „България”, срещу бившия Практикер.

Цял следобед той е чувал дрънкане на звънчета, тропане на копитца и странни звуци. Поглеждайки през терасата забелязал стадо козички да пасат зад блока. Така почти до залез, когато заедно със съседите си решил да потърси, на кого са животните. Пловдивчаните са помислили, че са от група и са се изгубили. Търсили, гледали за стопанин, но уви, до късно вечерта никой не се появил.

Животните от своя страна пък се впуснали по булеварда. Трите козички се намърдали на острова, който разделял двете платна. Тъмнината добре скривала животните и те едва се виждали.

„И добре че все пак там има светофар, иначе колите щяха да ги размажат по шосето. Можеше да стане луда катастрофа”,коментира читателят ни. 

Притеснени жителите от блока на булевард  „България” 212 решили да повикат полиция. Те позвънили на спешният телефон 112. Оттам са ги прехвърлили към полицията, които приели сигнала, за да не се случи инцидент на пътя.

От пресцентъра на МВР съобщиха за TrafficNews.bg, че около 23 часа е изпратен патрул от районното управление в района. Животните обаче не били забелязани. Униформените са обиколили адреса, но от козите нямало и следа.

При подобни сигнали пловдивчани могат да пращат сигнали на Общинския инспекторат на телефоните  032 625 650, 625 660, 633 323, които да вземат мерки и да глобят нарушителите.